Drechtstreek JO15-1 - Rijsoord JO15-1 1-0

Blessuretijd nekt JO15-1

PAPENDRECHT – Zaterdag 10 oktober 2020 stond de derde competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Drechtstreek JO15-1 die de competitie waren begonnen met een winst en een verlies partij. Drechtstreek JO15-2 waren wij dit seizoen al eerder tegengekomen in de beker wat destijds resulteerde in een prima wedstrijd maar wel met een 0-2 verlies. Het beloofde daarom niet makkelijk te worden.

Omdat elke club zijn eigen Corona protocol er op na houdt, betekende dit vandaag wel een kleedkamer maar geen douchen en er mochten maar een paar ouders mee die allemaal (d)rechtstreeks waren gegaan (heel flauw). Cameraman Shams was gelukkig aanwezig om de thuisblijvers te voorzien van beelden.

Helaas nog steeds zonder de geblesseerde Koen maar met Jan ouderwets op de vlag en met Sven en Quinten als eerste wissels begonnen wij in een heerlijk zonnetje op het gras van het hoofdveld aan de wedstrijd tegen het in groen gestoken Drechtstreek.

Vanaf het eerste fluitsignaal heeft Drechtstreek iets de overhand, bij beide ploegen gaat de bal af en toe goed rond, alleen is Drechtstreek iets gevaarlijker in de diepte. De eerste grote kans is voor Drechtstreek in de 13e minuut als ze alleen op Sem af kunnen gaan. Wederom vanwege het ontbreken van rugdekking waar wij elke wedstrijd op hameren omdat dit zo belangrijk is als je tegen snellere en fysiek sterkere tegenstanders speelt. Sem redt echter vakkundig en de rebound ramt Sem zelf over de achterlijn. Uit de daaropvolgende corner is het Sjoerd die de bal van de lijn af haalt.  In de 17e minuut krijgt Drechtstreek een vrije trap op een mooie positie (iets waar Sjoerd al een paar wedstrijden op aast) maar ook deze bal is met hulp van de lat een prooi voor de alerte Sem. Ook onze nieuwe spits Matin krijgt een kleine kans maar de uitstekende centrale verdediger blokt de bal tot driemaal toe. Ondertussen was het gaan regenen dus de rust kwam mooi op tijd.

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld, Drechtstreek heeft iets meer de overhand maar achterin staat het prima met Thijmen, Goesie, Sem, Mitch en Sjoerd. Sporadisch komen wij nog in de 16 van de tegenstander, het is Matin die goed doorjaagt op de keeper maar helaas gaat die bal net naast. Ook Brent creëert ruimte voor zichzelf maar zijn puntertje gaat over. We hadden nog tot meer kansen kunnen komen ware het niet dat de grensrechter van Drechtstreek bij elke dieptebal zijn vlag opstak. Een aantal keren terecht maar ook een aantal keren zeer dubieus. Gelukkig liet de scheidsrechter hem de laatste keer wapperen. Ondertussen valt helaas de sterke spelende Mitch uit waardoor Matin naar achteren moet verhuizen en ook Jasper kan niet verder na een tik op zijn enkel. De wedstrijd lijkt op een 0-0 af te stevenen maar helaas valt een voorzet in de blessuretijd van de 2e helft voor de voeten van een Drechtstreker die de bal mooi binnentikt waardoor onze jongens niet beloond worden voor hun werklust. Qua kansenverhouding was het overigens niet onverdiend voor Drechtstreek.

Na drie wedstrijden in de 1e klasse zijn de harde cijfers 0 punten. Wie echter iets verder kijkt dan de ranglijst ziet een groep van 14 eerstejaars jongens waarvan er zelfs 2 nog in JO13 mogen voetballen die het wekelijks opnemen tegen snellere, fysieke sterkere en soms ook betere voetballers. Desondanks is de sfeer goed, de trainingsopkomst uitstekend en de werklust buitengewoon. Ook moeten wij niet vergeten dat wij drie nieuwe spelers hebben (Mitch, Jasper en Steijn), dat Matin van verdediger is getransformeerd tot spits en Sjoerd van middenvelder naar verdediger. Ik wil alleen maar zeggen: the best is yet to come!

Volgende zaterdag spelen wij vriendschappelijk thuis om 08.30 uur tegen de Alblas JO15-1. Tot zaterdag!