Wieldrecht MO13-1 - Rijsoord MO13-1 0-5

MO13-1 wint met ruime cijfers dankzij Tikkie Takkie voetbal

DORDRECHT – Vandaag 10 oktober 2020 speelde MO13-1 de vierde wedstrijd van de competitie tegen Wieldrecht MO13-1. Alle competitie en bekerwedstrijden tot nu toe waren gewonnen door Rijsoord MO13-1.

Dat beloofde wat voor vandaag, alhoewel je de tegenstander nooit mag onderschatten. De aftrap was om 08.30 uur en vanaf het eerste fluitsignaal werd er strijd geleverd.

Binnen een paar minuten waren er twee mooie aanvallen over links. Tessa nam de bal mee vanaf de middencirkel naar de linker buitenhoek waarna ze een weergaloos schot afvuurde op het doel van de tegenpartij. De keepster van de tegenpartij hield met een mooie redding de bal uit het doel en die was dus gelijk wakker. Kort daarna dribbelde Shannon met de bal dwars door het  middenveld om vervolgens op doel te schieten. Een mooi schot, maar ook deze werd tegengehouden.

Na 9 minuten spelen kwam de volgende kans, wederom vanaf links dribbelde Tessa met wat mooie bewegingen richting het doel om vervolgens het eerste doelpunt te maken. Mooi resultaat als gevolg van goed samenspel, of zoals de trainer het noemt Tikkie Takkie voetbal.

Vrij kort daarna zette Zoey zichzelf vrij aan de rechterkant met een mooie beweging, de bal werd loeihard op doel geschoten. De keepster van Wieldrecht had weer een mooie redding.

In de 17e minuut  dacht Evy: dat kan ik ook maar dan van links. De bal werd zo hard getrapt dat deze helaas over het doel heen vloog, ietsje lager en het zou een weergaloos doelpunt geweest zijn. 1 Minuut later scoorde Kayra, helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Kort daarop wast het Floor in de 21e minuut die de 0-2 voor Rijsoord maakte op aangeven van Tess.

Tot de rust kwamen er nog een kansen na uitstekend combinatievoetbal. Echter de keepster van Wieldrecht stond een geweldige wedstrijd te keepen waardoor we met 0-2 voorsprong de rust in gingen.

Direct na het startsignaal van de tweede helft gingen de meiden van Rijsoord weer richting het doel van Wieldrecht, binnen 35 seconden was het weer raak. Helaas werd dit doeplunt wegens buitenspel afgekeurd. De mouwen werden ondanks de kou nog verder opgestroopt en het was Tessa die de 0-3 maakte, zie foto. Kort daarop scoorde Evy de 0-4.

Zo af en toe kwamen de meiden van Wieldrecht op de helft van Rijsoord, maar de ballen die richting het doel van Rijsoord werden geschoten werden door Kelsie vakkundig gepakt.

Nadat na een mooie aanval Kayra op de paal had geschoten kreeg Rijsoord tegen het einde van de wedstrijd een penalty. Mikki schoot deze loeihard richting de linker boven hoek. Het werd daarmee 0-5. Vrij kort daarna klonk het eindsignaal.

Als team heeft MO13-1 deze overwinning behaald door Tikkie Takkie voetbal te spelen. We hebben het over de kansen en doelpunten gehad die werden gemaakt, maar uiteindelijk is dat mogelijk doordat het hele team zich hiervoor inzet. Elke speelster heeft haar eigen unieke eigenschappen en kwaliteiten waardoor het steeds een sterker team wordt .

Volgende wedstrijd is de topper tegen VV Papendrecht, kan MO13-1 dit doortrekken?

Wordt vervolgd.