Rijsoord JO13-1 - IFC JO13-1 2-6

1e nederlaag voor JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 10 Oktober 2020 speelde Rijsoord JO13-1 een thuiswedstrijd tegen IFC. Op papier een topper daar Rijsoord voorafgaand aan deze wedstrijd op plek 1 stond en IFC op de 2e plaats. In verband met de corona maatregelen was er geen thuispubliek. Wel was er een cameraman van Rijsoord aanwezig die de wedstrijd live streamde via Facebook.

Om precies 10.30 uur startte scheidsrechter Van der Giessen de wedstrijd. Het fysiek sterke IFC nam direct het initiatief en ging ten aanval. Na 3 minuten was het al raak voor de gasten. De spits van IFC slalomde langs de kraaise verdediging en schoot de 0-1 binnen. Rijsoord antwoordde snel. Na een goede aanval via Pascal die de bal voorgaf, maar helaas kwam de bal niet goed bij Wahkeem waardoor een goede kans op een doelpunt voorbij ging. In de 8e minuut was het helaas weer raak voor IFC. Identiek als de 1e goal hadden de verdedigers geen grip op de behendige spits die de 0-2 binnenschoot. Rijsoord trok weer ten aanval, maar zonder succes. Na ruim een kwartier werd het zelfs 0-3. Ondanks de tussenstand knokte Rijsoord zich meer en meer in de wedstrijd. Het resulteerde in wat kansen, maar helaas nu ook zonder succes. Aan de andere kant probeerde IFC het met wat afstandschoten, maar daar stond Tim vd Ent iedere keer op de goede plek. Ruststand 0-3.

In de rust moest “Emiel Ratelband” hard aan de slag om de koppies leeg te maken en klaar te stomen voor de 2e helft. Met een goede yel van Wahkeem gingen de kleine kraaien weer op weg naar het veld. De 2e helft startte voortvarend. In de 34e minuut was daar de aansluitingstreffer. Ferre speelde zich goed vrij en schoot de 1-3 overtuigend binnen. Niet veel later was er weer een grote kans voor Rijsoord, maar helaas stond de keeper van IFC op de juiste plaats. Het spel golfde hierna op en neer en het spelniveau ging omhoog. In de 45e minuut viel helaas de 1-4. Vanaf een meter of 25 schoot de linkermiddenvelder de bal snoeihard over Tim heen. Niet veel later scoorde IFC de 1-5 en de 1-6. De kleine kraaien bleven hard werken en de verdiende goal viel dan ook vlak voor tijd. Ferre schoot vanuit een scrimmige de 2-6 binnen.

Helaas liep hij hierbij een ijsbeentje op en moest gewisseld worden. Er was nog 1 kans voor Rijsoord, maar ook hier stond de keeper van IFC in de weg. IFC was vandaag een maatje te groot en dat is geen schande. De kraaien gaan deze week weer aan de bak om klaar te zijn voor de bekerwedstrijd van volgende week. De reis naar Zierikzee brengt ons dan bij MZC’11.

Via deze weg nog dank aan de familie Van der Heijden voor de mooie giften. De mannen zijn nu in ieder geval beschermd tegen de hevige regenval!