Rijsoord JO15-1 - Heerjansdam JO15-1 0-2

Ondanks goede inzet verlies voor JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 3 oktober 2020 stond er weer een competitiewedstrijd op het programma, thuis de derby tegen Heerjansdam JO15-1 die klinkende bekeroverwinningen (4-1, 10-1 en 17-0) had behaald maar vorige week nipt verloor van onze toekomstige tegenstander Groote Lindt JO15-1 (2-4). Vanwege de aangescherpte Corona regels was het thuispubliek niet welkom maar het uit publiek wel. Toch waren een aantal ouders zo inventief om in de Mauritsweg te gaan staan of op de parkeerplaats. In de wandelgangen ging het verhaal dat Arjan bezig was met het huren van een hoogwerker maar dat Nicolette daar net een stokje voor heeft gestoken.

We moesten het deze zaterdag voor het eerst sinds jaren zonder Sjoerd doen die vanwege een verkoudheid in afwachting was van de uitslag van zijn Coronatest (inmiddels heeft hij te horen gekregen dat hij negatief is) en zonder Koen die echt nog te veel last van zijn knie heeft. Gelukkig was Lennart van 15-2 bereid om ons te helpen waardoor wij met twee wissels aan de wedstrijd konden beginnen.

Onder het toeziend oog van een ‘PSV-scout’ gingen wij in de regen om 10.30 uur van start op het gras van het B-veld onder leiding van scheidsrechter Roterman jr. en debutant Ilmars op de vlag.

Met Steijn als laatste man, Matin in de spits en Daniel als soort van schaduwspits begonnen we in een behoorlijk gewijzigde opstelling. Onze jongens werken vanaf de eerste minuut hard en komen af en toe tot aardig positiespel maar echt gevaarlijk worden wij niet. Door het grote verschil in fysiek kan Heerjansdam veel compenseren. In de 8e minuut belandt een mooi afstandsschot van Heerjansdam nog op de paal. Ook in deze wedstrijd ontbreekt het af en toe aan rugdekking waardoor een Heerjansdammert alleen op Sem kan afgaan. Sem brengt uitstekend redding maar de rebound is ook hem te machtig: 0-1. Na ongeveer 10 minuten moet Jasper net als twee weken geleden geblesseerd afhaken. In de 23e minuut brengt Thijmen met een mooie pass onze spits Matin in stelling maar zijn schot is hard maar gaat te gehaast in het zijnet. Vlak voor rust krijgt Heerjansdam nog een vrije trap op een mooie positie maar deze bal gaat meters over.

In de rust hebben de jongens het over de Heerjansdam spelers die vooral opvallen door zaniken en doorrollen. Opmerkelijk verschil tussen spelers van twee clubs die hemelsbreed een aantal kilometers uit elkaar liggen. Dit geeft echter ook aan dat ze niet zoveel weerstand hadden verwacht van de ‘kleine’ Rijsoord spelers, iets waar ze vooraf nogal grappig over deden.

In de tweede helft blijft Heerjansdam de sterkere ploeg en na een gevaarlijke bal voorlangs komen zij op 0-2 door een mooie kopbal uit een net zo mooie voorzet. Het is vandaag niet de dag van Jasper want ook in de 2e helft moet hij geblesseerd uitvallen. Hierna hebben wij het redelijk goed staan, de verdedigers zitten er kort op en verdedigen af en toe rustig uit waardoor wij aan het voetballen komen. Dit stopt echter bij de aanval want of de eindpass is niet goed of we staan net (niet) buitenspel. Lennart die zeer verdienstelijk inviel, weet er op kracht nog wel een mooi schot uit te persen maar deze bal gaat net naast. Sem kan zich in de laatste fase nog onderscheiden met een aantal fraaie reddingen waardoor de eindstand 0-2 blijft.

Al met al een terechte nederlaag maar niets te klagen over de inzet en wedstrijdmentaliteit van de jongens. We zullen nog meer moeten gaan trainen op positiespel om kans te maken tegen ploegen die ouder en daardoor fysiek sterker en sneller zijn. Zoals wijlen Johan C. al zei: niemand is sneller dan de bal.

Dinsdag 6 oktober spelen wij de inhaal competitiewedstrijd thuis om 19.00 uur tegen Groote Lindt JO15-1. Tot dinsdag!