Kozakken Boys JO13-1 Rijsoord JO13-1 2-3

JO13-1 sleept overwinning uit het vuur in Werkendam

RIJSOORD – Zaterdag 3 Oktober 2020 gaat in de boeken als een bijzondere dag. Bijna heel de dag regen. Corona maatregelen die ervoor zorgen dat je 45 minuten in de auto zit voor een uitwedstrijd en geen kleedkamer tot je beschikking krijgt. En een wedstrijd spelen zonder thuispubliek.

08.45 vertrek vanaf de Vlasstraat richting Werkendam voor de uitwedstrijd bij de Kozakken Boys. De thuisploeg had na 2 wedstrijden 3 punten en de kraaien 2 gespeeld en 6 punten.

Opstelling: keeper Tim Vd Ent Verdediging: Keane Groenen, Olaf Brakel, Tim vd Heijden en Joy Tieleman Middenveld: Jayden Riesmeijer, Ferre Klootwijk en Stijn Spruit Aanval: Pascal vd Hoek, Wahkeem Wever en Senne van Ooijen. Als wissel begonnen Daan vd Berg, Liam Ijsselstein en Joep Rijsdijk.

Om 10.00 mochten de kraaien aan de wedstrijd beginnen. Binnen 50 seconden stond de 0-1 al op het scorebord. Senne nam de corner en Ferre kopte de bal keurig binnen. Kozakken Boys nam de aftrap en ging met verzorgd voetbal ten aanval. In de 6e minuut nam Rijsoord de bal over en in een snelle counter paste Pascal de bal perfect naar Wahkeem die de 0-2 binnen tikte. Kozakken Boys gaf niet op en bleef mooi combinatie voetbal spelen. In de 23e minuut scoorde ze dan ook de aansluitingstreffer na een goed uitgespeelde aanval. Na deze 1-2 bleven de werkendammers komen, maar Rijsoord kwam er een enkele keer goed uit.

In de rust kon er gescholen worden in de dug out voor de regen. De kraaien vonden zelf ook dat het beter moest na de rust. Dus vol goede moed werd er gestart aan de 2e helft. Kozakken Boys ging verder waar het gebleven was met verzorgd voetbal spelen en Rijsoord werd terug gedrongen. In de 36e minuut maakte Kozakken Boys de 2-2. Hierna ontstond een waar voetbal gevecht tussen 2 ploegen die heel graag wilden winnen. Waar de thuisploeg meer de bal had golfde het spel toch op en neer. In de 51e minuut werd Pascal diep gestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper. Hierbij werd Pascal ten val gebracht, maar daar kwam Joep die de bal in alle vrijheid binnen kon schieten, 2-3.

Hierna volgde een aantal spannende minuten waarbij Rijsoord vol aan de bak moest. In de blessuretijd kreeg Kozakken Boys nog een hoekschop, maar na een scrimmage werd de bal weggeschoten. De prima leidende scheidsrechter vond het genoeg en het leek wel of de Champions League was gewonnen, zo blij waren de kraaien. Bij de nabespreking was de vreugde al weer op een normaal niveau en was iedereen het erover eens dat het voetballend beter kan en moet.

De aankomende week gaan de kleine kraaien hard aan de slag om aan hun eigen spel te werken zodat we dat as zaterdag kunnen gebruiken in de thuiswedstrijd tegen IFC. Helaas wel zonder de steun van onze eigen supporters.