Rijsoord JO13-1 - Dubbeldam JO13-1

Rijsoord JO13-1 strijd naar overwinning

RIJSOORD – Zaterdag 26 September speelde Rijsoord JO13-1 een thuiswedstrijd op veld D tegen Dubbeldam. De wedstrijd stond onder leiding van de ervaren Piet Klootwijk. Dubbeldam had hun 1e wedstrijd verloren dus kwam naar de Vassstraat om de eerste drie punten mee te nemen.

Onder een heerlijk herfstzonnetje werd om 10.30 uur afgetrapt.  Dubbeldam trok direct ten aanval en de verdediging van de kraaien moesten vol aan de bak. In de 4e minuut veroverde Rijsoord de bal en werd Senne gelanceerd. Koelbloedig schoof hij de bal in de verre hoek, 1-0. Hierna ging de wedstrijd op en neer waarbij de aanvallers aan allebei de kanten de nodige kansen creëerden.  In de 16e minuut kwam Dubbeldam op gelijke hoogte. In een scrimmage was de spits van Dubbeldam scherper dan de kraaise verdediging 1-1. Het spel golfde op en en neer en de spanning liep aardig op bij het toegestroomde publiek.  Met een 1-1 ruststand gingen de strijders naar binnen.

Na de rust bleek Rijsoord de betere ploeg op het veld. Met goed combinatie spel en mooie aanvallen werd het doel van Dubeldam bestookt. Daar stond de keeper van Dubbeldam aardig in de weg en met een aantal prima reddingen hield hij zijn doel schoon. Tot de 50e minuut waarbij Senne een corner mocht nemen. Hij schoot de bal op het hoofd van Daan die als een Mathijs de Ligt de bal het doel in kopte 2-1. Een groot gejuich bij de kleine kraaien maar ook bij een aantal supporters. Het bleek voor sommige een grote opluchting.

Dubbeldam liet het er echter niet bij zitten. Vol overgave trokken de Dortenaren ten aanval. Waarbij de keeper van Dubbeldam eerder de complimenten kreeg, onderscheidde nu Tim v.d. Ent zich. In 1 aanval moest hij 4x reddend optreden voordat de bal eindelijk weg werd geschoten. Er ontstond veel ruimte op het veld waarbij Rijsoord er ook een paar keer goed doorheen kwam, helaas zonder doelpunt. In de 3e minuut van de blessuretijd kwam daar toch de beslissing. Wahkeem onderschepte de bal en met een harde knal schoot hij de 3-1 onder de keeper door. Waarbij iedereen dacht dat dit wel het einde zou zijn, had de scheidsrechter nog wel even zin om door te gaan. Na wat blessuretijd (9 minuten) floot hij de wedstrijd ten einde en een groot gejuich bij de kleine kraaien.

Er was hard gewerkt en bij vlagen prima gespeeld. De toeschouwers werden bedankt voor hun support.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Werkendam tegen Kozakken Boys. Aanvang 10.00 uur en ook daar bent u van harte welkom.