Rijsoord JO15-1 - Nieuw Lekkerland JO15-2

Dubbele cijfers voor JO15-1

RIJSOORD – Zaterdag 12 september 2020 stond de laatste bekerwedstrijd uit de poule op het programma, thuis tegen het nog puntloze Nieuw-Lekkerland JO15-2. Sem was gelukkig weer genezen van zijn voetblessure dus met een fitte selectie van 14 man gingen wij om 10.30 uur van start op het gras van het C-veld onder leiding van onze vaste thuis scheidsrechter Piet en grensrechter Joff (bedankt weer).

Voor de toeschouwers/supporters die zich afvragen waarom ik altijd met een ‘Louis van Gaal’ achtige map naar het veld komt, dit is om de administratie van alle wissels bij te houden. Enerzijds wil ik alle spelers gelijke speeltijd geven maar anderzijds moet er ook een logische opstelling in het veld blijven staan.

Met Jasper, Daniel en Mitch als eerste wissels begonnen wij voortvarend aan de wedstrijd met veel diepgang over onze linkerkant. Het is dan ook Steijn die de eerste grote kans van de wedstrijd krijgt maar zijn lob gaat net over het doel. Hierna speelt Brent zich mooi vrij maar zijn schot gaat in het zijnet. Ook een bal die Brent in één keer op zijn slof neemt, gaat net over. Sven gaat zich er ook mee bemoeien maar zijn schot is makkelijk houdbaar voor de keeper. Ook Koen laat zich gelden op de rechterkant want na een steekpass van Sjoerd, zet hij goed voor op Brent. De aanname van Brent is matig maar op kracht weet hij e.e.a. te corrigeren waarna hij nog tot een schot kan komen welke gehouden wordt door de keeper. Na een korte corner van Sjoerd op Koen komt de bal via de kluts voor de voeten van Sven en die haalt genadeloos hard uit met links: 1-0. Kort daarna herhaalt Sven het kunstje met zijn rechtervoet: 2-0. Het leuke is nog dat Brent voor de wedstrijd zei dat als Sven ging afronden zoals hij in de warming up deed, dat het dan niets zou werden. Na goed afleggen van Lucas heeft Brent andermaal een schotkans maar zijn schot is recht in de handen van de keeper. Sjoerd probeert het vervolgens van grote afstand uit een vrije trap, de keeper laat de bal glippen maar weet deze net op tijd weer op te rapen. Sjoerd stuurt vervolgens Koen in de diepte en deze kan alleen onreglementair in de zestien gestopt worden. Penalty. Hier hebben wij een specialist voor en dat is Sjoerd die de bal dan ook rustig in de hoek schiet: 3-0.  Vervolgens schiet Sjoerd mooi een vrije trap in de zestien welke net zo mooi wordt binnengetikt door onze eigen Virgil van Dijk, Matin maar helaas keurt Piet deze af vanwege buitenspel. Opvallend is wel dat de grensrechter niet vlagde en later ook aangaf dat het geen buitenspel was. Ook over links blijven wij gevaarlijk want is Steijn die mooi met links voor geeft op Daniel die uit zijn draai net naast schiet. In de 30e minuut komen wij op 4-0 door een schitterende individuele actie van Quinten die zichzelf mooi vrij speelt en rustig de bal in het hoekje schiet. Door een schot van Daniel en een foutje van de keeper komen wij op 5-0 wat ook de ruststand betekent.

Voor de wedstrijd hadden wij voor het eerst geen opdrachten meegegeven behalve lekker voetballen en dat deden ze. Uiteraard mede door de geringe tegenstand maar het balletje ging goed rond en de jongens gunden elkaar de bal en de goals. Voor de tweede helft hebben we benadrukt om weer met het idee van 0-0 te beginnen want vaak wordt zo’n tweede helft niet om aan te gluren.
Brent had de eerste helft een handvol kansen gehad dus die zou de tweede helft vanaf links gaan beginnen. Dit bleek uiteindelijk een tactische meesterzet want na twee minuten kan hij al een voorzet van Koen rustig binnen tikken: 6-0. Vervolgens denk je naar een herhaling te kijken want Koen zet hem weer voor en Brent weet hem weer binnen te tikken: 7-0. Na 8 minuten heeft Brent zijn hattrick te pakken want de keeper maakt ver uit zijn doel een foutje en Brent schiet de bal perfect over de keeper heen in het lege doel: 8-0. En de tegenstander krijgt maar geen vat op Brent want ook de 9-0 komt van zijn voet en de 10-0 zet hij mooi met links voor op Lucas die de bal gericht met zijn binnenkant rechts in het doel plaatst. De jongens blijven volle bak doorgaan: Sjoerd stuurt Steijn diep wiens schot nog gekeerd wordt maar de rebound is voor Daniel: 11-0. Steijn wil niet achterblijven bij Brent dus die tekent zowel voor de 12-0, 13-0 en 14-0 uit assists van Brent, Daniel en Quinten.
Behalve voor Sem die alleen een paar ballen heeft op moeten rapen was het voor alle Rijsoordse spelers en toeschouwers een leuke wedstrijd. Jongens zijn geconcentreerd blijven voetballen en hebben vertrouwen gekregen door de mooie goals en acties.

Uiteraard moeten we ons niet rijk rekenen, volgende week zaterdag spelen wij de eerste competitiewedstrijd, uit om 10.45 uur toevallig weer tegen Nieuw-Lekkerland maar nu tegen JO15-1. Tot zaterdag!