Rijsoord JO15-1 - Drechtstreek JO15-2 0-2

Verlies voor JO15-1 na sterke wedstrijd

Zaterdag 5 september 2020 stond de vierde wedstrijd alweer op het programma, thuis tegen Drechtstreek JO15-2 die vorige week 13-0 voor de beker hadden gewonnen van Nieuw-Lekkerland JO15-2. We waren gewaarschuwd!

Met een complete selectie van 14 man gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van het D-veld tegen de uit de kluiten gewassen tegenstanders. Matin en Brent begonnen in de wissel dus dat betekende dat Sjoerd de honneurs mocht waarnemen als aanvoerder. Steijn bezorgde zijn moeder wat stress want die was helaas zijn voetbalschoenen vergeten waardoor hij ook in de wissel begon.
Onder leiding van scheidsrechter Jan en grensrechter Joff (bedankt weer mannen) was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat de boys er goed in zaten vandaag en weinig ontzag hadden voor hun grotere tegenstanders. Er was rust aan de bal en als ze de bal niet hadden, zaten ze goed kort op hun tegenstanders. De jongens zaten zelfs zo kort op hun tegenstanders dat ze af en toe elkaar ook niet ontzien. Na een minuut of tien voelde Mitch de noppen in zijn nek van Sjoerd omdat ze beiden een corner van Drechtstreek wilde wegwerken. Na de rust was Mitch gelukkig weer fit genoeg om mee te doen.  Vanaf de 12e minuut kwamen de eerste kansen, het was Jasper die een schot losliet maar welke net over ging. Een vrije trap van Sjoerd viel mooi achter de verdediging maar Matin kon niet goed zijn voet achter de bal zetten. Na uitstekend afleggen van Daniel was het andermaal Jasper die het doel onder schot nam, ook deze bal zeilde helaas net over. Ook Koen creëerde een vrij behoorlijke kans voor zichzelf. De nul bleef echter op het scorebord staan. Ook een kopbal van Brent uit een corner van Sjoerd ging net naast en Steijn werd goed weggestuurd over onze open linkerkant maar zijn schot werd nog net geblokt.

In de rust hebben we alle jongens gecomplimenteerd met het uitstekende spel zowel in balbezit als balverlies. Goesie en Thijmen zaten kort op hun tegenstander en speelden de ballen steeds strak en goed in. Quinten werkte zich het lazerus en Jasper verdeelde het spel en was tot twee goede schoten gekomen, Lucas schermde de ballen goed af en Sjoerd stond achterin te buffelen als in zijn jaren in de F1. Het enige wat we nog niet goed deden, was doeltreffend afronden.

In de tweede helft was het eerste schot andermaal van Rijsoord maar Sven raakte de bal niet helemaal lekker waardoor de keeper niet in actie hoefde te komen. Helaas werd het spel iets onrustiger wat waarschijnlijk een beetje met vermoeidheid had te maken. Wij bleven de meeste duels winnen maar tot grote kansen kwamen wij niet meer. In de 20e minuut is Drechtstreek voor het eerst gevaarlijk maar het schot wordt hard naast geschoten. In de 25e minuut is het Brent die een bal mooi met zijn binnenkant voet probeert te plaatsen maar ook deze bal gaat voorlangs. Daniel heeft nog een kopbal die ook net naast gaat. Helaas gaat de aloude voetbalwijsheid weer op, als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. In de 28e minuut wordt een licht vergrijp van Goesie iets te zwaar bestraft met een strafschop welke uitstekend wordt ingeschoten: 0-1. Hierna hebben wij nog een aantal minuten om gelijk te maken maar over deze teleurstelling kunnen de jongens zich helaas niet meer zetten. In de laatste minuut maakt Drechtstreek uit een counter ook nog de 0-2.

Hoewel de jongens erg teleurgesteld waren (zie foto) was het al met al een prima wedstrijd van onze kant, zeker de eerste helft hebben wij het voetbal gezien wat wij willen spelen dit seizoen. Helaas niet beloond met doelpunten maar ook dat is voetballen. Van de week goed trainen op afronden en dan gaan wij er volgende week weer tegenaan.
Om 10.30 uur spelen wij thuis de derde en laatste bekerwedstrijd uit de poule tegen Nieuw-Lekkerland JO15-2. Tot zaterdag!