De Alblas JO15-2 - Rijsoord JO15-1 0-1

JO15-1 wint nipt eerste bekerwedstrijd

RIJSOORD – Zaterdag 29 augustus 2020 stond de 3e wedstrijd op het programma en de eerste om het echie, namelijk uit tegen de Alblas JO15-2 voor de beker. Vorige week hadden wij de Alblas JO15-1 vriendschappelijk verslagen met 0-2 dus onze grootste tegenstander was vandaag onderschatting van de tegenstander.

Afgelopen dinsdag hebben wij de definitieve selectie bekend gemaakt wat helaas betekende dat wij afscheid hebben genomen van Olaf en Harm, beide niet zozeer om hun voetballende kwaliteiten maar meer om hun fysiek. Zoals bekend zijn het niet de grootste jongens dus Olaf blijft in JO13-1 en ik hoop dat Harm de draad weer op gaat pakken in JO15-2 onder leiding van Jan van Nes. Na het eerdere vertrek van Alejandro (JO15-2) en Wahkeem (JO13-1) en de komst van Jasper, Steijn en Mitch een iets gewijzigd team ten opzichte van voorgaande jaren. De overige 14 jongens in ieder geval gefeliciteerd met hun uitverkiezing voor JO15-1.

Vanwege een openstaande brug begonnen wij iets later aan de warming up maar daardoor konden wij wel genieten van de Rave muziek van onze buren in de kleedkamer. Zonder grensrechter Jan maar met Sander aan de vlag begonnen wij op het ongebruikelijke tijdstip van 13.15 uur kletsnat vanwege een hoosbui in de warming-up op het gras aan de wedstrijd.

Met Matin, Koen en Lucas als eerste wissels begonnen wij voortvarend aan de wedstrijd want uit een intelligent balletje van Thijmen had aanvoerder Brent al in de 2e minuut een grote kans maar zijn schot belandde in het zijnet. Deze actie was echter niet tekenend voor de eerste helft want er werd wat tam gevoetbald, het balletje ging af en toe best aardig van blauw naar blauw maar de echte overtuiging/diepte ontbrak die nodig is om een goal te maken. Behalve een kopbal van Lucas en een schotje van Brent kwamen wij de eerste helft niet tot grote kansen en dat was overigens ook de verdienste van de Alblas want zij voetbalden met hun ‘tweede’ team veel beter dan vorige week met hun ‘eerste’ team.

In de rust hebben we vooral gehamerd op iets meer pit brengen want een aantal spelers leken met een zak aardappelen op hun rug te voetballen en meer communiceren met elkaar. Zoveel als dat ze voor de wedstrijd met elkaar praten, zo weinig praten ze in de wedstrijd met elkaar. Uitzonderingen daar gelaten uiteraard.

De tweede helft oogde in ieder geval beter, er kwam meer dynamiek in het spel, er werd meer diepte gezocht waardoor Koen een aantal keren goed door kon komen met voorzetten. Er gebeurde in ieder geval iets. Tot goals kwamen we nog niet: Lucas sloot goed aan maar kon een voorzet niet vol op zijn slof nemen. Een corner van Sjoerd werd door Daniel naast gekopt en een aantal schoten werden net geblokt of werden volledig verkeerd geraakt. Toch was het Brent die de ban brak door een mooi balletje van Koen binnen te schieten: 0-1. De Alblas werd niet echt gevaarlijk meer mede door de alert keepende Sem en de gelegenheidsverdedigers Sjoerd en Quinten die prima uit de verf kwamen op deze posities. In de slotminuten was er eerst nog een mooie ‘handbal’ aanval die van links naar rechts ging. Steijn gaf nog een voorzet die net voorlangs ging en Sven schoot een balletje beheerst maar de buitenkant paal voorkwam een tweede treffer.

Uiteindelijk een verdiende overwinning, andermaal de nul gehouden en leuk om te zien dat er verdedigende alternatieven zijn met Quinten op rechtsback en Sjoerd als laatste man.
Zaterdag 5 september spelen wij de 2e bekerwedstrijd, thuis om 10.30 uur tegen Drechtstreek JO15-2 die hun eerste bekerwedstrijd met 13-0 hebben gewonnen. Tot zaterdag!