Hou je aan het protocol voor ieders veiligheid

Coronarichtlijnen V.V. Rijsoord

RIJSOORD – Het goede nieuws: we mogen weer wedstrijden spelen! Als we ons met elkaar wel aan een aantal richtlijnen houden, want corona is nog zeker niet verdwenen!

Daarom verzoeken we alle spelers en bezoekers van ons sportpark om zich aan de richtlijnen te houden. Wij volgen hierin de lijn van het RIVM en de KNVB. En hebben bij het opstellen van dit protocol rekening gehouden met de capaciteit op ons sportpark.

De richtlijnen worden, gegeven de corona-ontwikkelingen, regelmatig aangepast vanuit het RIVM, de overheid en NOC-NSF. Zodra er wijzigingen optreden maken we dit duidelijk via e-nieuwsbrieven, de website, social media en de teamapp én we passen dan dit protocol aan. Ook voor ons is deze situatie nieuw en de informatie die we krijgen vooral theoretisch. We hebben deze informatie zo goed mogelijk vertaald naar onze praktijk. Daar waar we aanpassingen ter verbetering door kunnen voeren, zullen we dat doen.

Als bestuur wensen wij iedereen een sportief en veilig voetbalseizoen toe. Samen kunnen we zorgen dat het virus geen kans meer krijgt.

Bestuur V.V. Rijsoord

 

Wat te doen bij klachten?
Nu we richting de herfst gaan nemen klachten als verkoudheid en hoesten toe. Daarom starten we dit protocol met hoe we dan handelen. Het algemene advies is: blijf thuis bij klachten. Dus ook als je denkt dat je alleen neusverkouden bent of een vervelende hoest hebt. Het is niet bewezen en dus niet uitgesloten dat het mogelijk toch corona is. Heb je klachten kom dan niet trainen en wedstrijden spelen. Doe je dat toch, dan benadeel je je hele team. Want wij zullen dan als bestuur besluiten dat het hele team niet speelt of traint. Wacht tot je klachten over zijn, of laat je testen. En leg je situatie uit aan je trainer.

Heb je zelf geen klachten, maar een van je gezinsleden wel en is hij of zij nog niet getest. Kom dan niet trainen totdat de klachten binnen het gezin over zijn of een test heeft uitgewezen dat er geen sprake is van corona.

Voor kinderen tot 13 jaar
Voor verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten geldt dat deze kinderen gewoon naar de training of wedstrijd mogen komen. Het kind hoeft niet getest te worden. Dit geldt niet als het kind in contact is geweest met iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.

Laten we met elkaar zorgen dat we dit seizoen binnen ‘het nieuwe normaal’ af kunnen maken. En laten we zorg hebben voor elkaar.

 

Algemeen:
– V.V. Rijsoord verzoekt alle bezoekers zich aan de regels en richtlijnen te houden die van kracht zijn om het coronavirus te bestrijden. Dus:
– Heb je klachten? Blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
– Krijg je tijdens de training, wedstrijd of je bezoek aan ons sportpark klachten? Ga direct naar huis en raadpleeg de huisarts.
– Ben je 18 jaar of ouder? Hou 1,5 meter afstand.
– Kom je uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar niet.
– Was vaak je handen en gebruik de desinfectiemiddelen die we op verschillende punten hebben staan.
– Vermijd drukte en schud geen handen.
– Nies en hoest in je elleboog.

Op het sportpark:
– Volg de looprichtingen die zijn aangegeven.
– Tijdens de trainingen en wedstrijden zijn supporters van harte welkom. Hou wel 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar.
– Op verschillende punten op het sportpark zijn de richtlijnen aangegeven en er zijn vrijwilligers die letten op het naleven van deze richtlijnen. Volg hun aanwijzingen direct op.
– Toon wederzijds begrip voor elkaar en denk ook aan de veiligheid van onze kostbare vrijwilligers.

Voor spelers, trainers en begeleiders:
– Zorg dat je als trainer weet wie er aan- en afwezig zijn bij de training en wedstrijd.
– Voor kinderen t/m 18 jaar geldt er geen afstandsbeperking tot elkaar.
– Voor iedereen ouder dan 18 jaar geldt een afstandsbeperking van 1,5 meter met uitzondering van de training of wedstrijd op het veld.
– Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot personen boven de 18 jaar.
– Personen van 13 t/m 18 jaar dienen afstand te houden tot hun trainer en begeleider tijdens de training of wedstrijd.
– Bekijk welke kleedkamer je toegewezen krijgt. Indien het wedstrijdschema het toelaat is er voor zowel het thuisspelende als het bezoekende team een kleedkamer. Is dit planningstechnisch niet in te vullen, dan wordt het betreffende team hierover vooraf geïnformeerd. We hanteren dan – als goed gastheer – de stelregel dat het bezoekende team een kleedkamer krijgt toegewezen, zodat zij kunnen omkleden en na de wedstrijd kunnen douchen.
– Voor seniorenteams geldt: max 8 personen per kleedkamer. Seniorenteams – met uitzondering van eerste en tweede elftallen die 2 kleedkamers ter beschikking krijgen – moeten in twee shifts omkleden en douchen. Hou erg in de doorlooptijd zodat je op tijd aan de wedstrijd kunt beginnen en na de wedstrijd niet onnodig uitloopt wat betreft kleedkamergebruik.
– Het is toegestaan om na de training of wedstrijd te douchen. Ook dit in twee shifts voor seniorenteams.
– Voorafgaand aan de wedstrijd en na de wedstrijd worden geen handen geschud of high fives gegeven.
– De toss gebeurt op de traditionele wijze, er worden op de middenstip geen handen geschud.
– Vermijd schreeuwen tijdens de wedstrijd.
– Laat het uitgebreid juichen achterwege.
– In de dug-out geldt ook de 1,5 meter afstand voor personen ouder dan 18 jaar. Personen die niet in de dug-out passen, dienen naast de dug-out plaats te nemen op aparte stoelen.
– Reis je met elkaar naar de wedstrijd dan adviseren we inzittenden vanaf 13 jaar en ouder een mondkapje te dragen.
– Neem je eigen bidon mee.

Voor supporters/ouders:
– Supporters en ouders zijn welkom om de trainingen en wedstrijden te bekijken. Hou wel 1,5 meter afstand tot elkaar.
– Ouders mogen NIET in de kleedkamer komen, die is alleen toegankelijk voor spelers en begeleiders.
– Vermijd schreeuwen en zingen en laat het geven van aanwijzingen over aan de trainer.
– Bij noodweer of andere calamiteiten worden toeschouwers verzocht niet naar de kantine maar naar huis te gaan.
– Op de tribune zijn zitplekken gecreëerd volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Hou je aan deze zitplekken. Voor onze vrijwilligers is het niet altijd te beoordelen of meerdere mensen uit één gezin komen of niet. Daarom een vriendelijk doch dringend verzoek om de zitplekken te laten zoals ze zijn aangeduid.
– Maximum aantal bezoekers per wedstrijd op het hoofdveld is 250. Langs het B, C en D veld mogen 100 mensen langs de lijn. Als dit aantal bereikt is zullen we overige bezoekers vragen het sportpark te verlaten.
– Zorg dat je/je kind op de hoogte is van de geldende regels.

Pupil van de Week:
Pupil van de Week zijn moet een feestje zijn. Maar als je met je ouders niet naar de bestuurskamer kan komen, niet mee de kleedkamer in mag en alles op grote afstand moet volgen, dan is de beleving die bij dit feestje hoort zo goed als weg. Daarom hebben we besloten om op dit moment geen Pupil van de Week te organiseren. Maar we beloven… zodra dit weer in vol ornaat kan, pakken we dit direct op.

Penaltybokaal:
De penaltybokaal gaat in aangepaste vorm door. Helaas mogen de spelers niet met de mannen van het eerste het veld oplopen. Daarom worden de spelers nu tijdens de eerste helft verwacht (eerder mag natuurlijk ook!), waarna ze zich omkleden in het jeugdhome. In het jeugdhome mogen geen ouders aanwezig zijn, alleen de begeleiders. Tijdens de rust betreden de spelers het veld aan de kant van de overkapping en gaan ze strijden om de fel begeerde bokaal. Ouders mogen mee het veld op. Ook hier geldt: 1,5 meter afstand.

Kantine:
– Open van 08.00 – 18.30 uur.
– Bereikbaar via de hoofdingang.
– Voor het betreden van de kantine wordt een gezondheidscheck gedaan.
– We hebben zitplekken gecreëerd volgens de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Er kunnen op basis van deze richtlijnen maximaal 50 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn in de kantine. Je wordt verzocht je aan de zitplekken te houden.
– Het is niet toegestaan om met tafels en stoelen te gaan schuiven.
– Aan de bar zijn geen staplaatsen om het bestellen veilig te houden.
– Wacht je op een bestelling uit de keuken? Neem dan plaats aan de lange tafel bij de keuken.
– Wij vragen je om je bestelling bij voorkeur met pin te betalen.
– Zijn er geen zitplaatsen meer, ga dan na je bestelling direct naar buiten via de trap achterin de kantine. Er staan op het plein picknicktafels waar je je consumptie kunt nuttigen, dit kan eventueel ook onder de overkapping langs het hoofdveld.

Overkapping hoofdveld:
– Tussen 08.00 uur en 12.00 uur is er ook koffie en limonade te verkrijgen in de overkapping bij het hoofdveld.
– Bij thuiswedstrijden van Rijsoord 1 is de overkapping vanaf 14.00 uur open.
– Houd ook hier 1,5 meter afstand.

Bestuurskamer:
– De bestuurskamer wordt bij thuiswedstrijden van het eerste elftal als volgt gebruikt:
– Er zijn van beide besturen maximaal drie bestuursleden aanwezig.
– Voorafgaand aan de wedstrijd en na de wedstrijd wordt het scheidsrechterstrio in de bestuurskamer ontvangen.
– De teammanagers zijn ook welkom voor de wedstrijd om zaken met de scheidsrechter te bespreken.
– Na de wedstrijd zijn de trainers van de elftallen van harte welkom in de bestuurskamer.
– Andere personen dan hierboven genoemd hebben helaas geen toegang tot de bestuurskamer.

Wedstrijdsecretariaat jeugd:
– Bereikbaar via de hoofdingang beneden bij de lift, verlaten via het jeugdhome.
– Maximaal 6 personen in deze ruimte.

Gebruik toiletten:
– Iedereen kan gebruik maken van de toiletten.
– Zorg dat je voor en na het gebruik van het toilet je handen wast/desinfecteert.

Besmetting met corona of klachten?
Heb je als speler of bezoeker klachten, ben je besmet geraakt of blijkt achteraf dat je in contact bent geweest met iemand met corona? Geef dit door aan voorzitter Ramon de Borst (06 – 52 51 89 03) of secretaris Gerda Kranendonk (06 – 23 55 99 59). Beiden zullen als daar aanleiding toe is, het nodige in gang zetten binnen de vereniging. Zij gaan vertrouwelijk om met deze informatie. Je mag dit ook via je trainer doen, die vervolgens wel contact met Ramon of Gerda dient op te nemen.

Heb je getraind of een wedstrijd gespeeld en had je toen nog geen klachten maar kwamen deze later, laat dit dan aan je trainer weten en maak een afspraak om je te laten testen. De trainer informeert dan het team en vraagt hen om eventuele klachten goed in de gaten te houden. Blijk je na de test geen corona te hebben, dan is er niets aan de hand. Blijk je corona te hebben, dan zullen wij als club de GGD raadplegen en op basis van hun advies verder handelen.

En we herhalen het nog maar een keer: heb je klachten, blijf thuis!

We wensen alle bezoekers een sportieve tijd toe op ons sportpark.

#STAYSAFE