Hou je aan het protocol voor ieders veiligheid

Aangescherpte coronarichtlijnen V.V. Rijsoord

RIJSOORD – De aangekondigde maatregelen tijdens de persconferentie dinsdag 13 oktober hebben de volgende gevolgen voor de sport:

• Senioren sporten met max. 4 personen, op 1,5 meter afstand.
  • Jeugd t/m O19 mag trainen en onderling wedstrijden spelen.
  • Competities worden stilgelegd.
  • Geen publiek bij de sport.
  • Kleedkamers en douches blijven dicht.

Bij de jeugd handhaven we het trainingsschema. De komende dagen ontvangen we nog informatie vanuit de KNVB en gaan we in overleg over hoe we verantwoord kunnen blijven voetballen en hoe seniorenteams hierin staan gegeven de restricties. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

• Klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Ga weg als het druk is.
  • Draag een mondkapje in publieke ruimtes.

Wat te doen bij klachten?
Nu we richting de herfst gaan nemen klachten als verkoudheid en hoesten toe. Het algemene advies is: blijf thuis bij klachten. Dus ook als je denkt dat je alleen neusverkouden bent of een vervelende hoest hebt. Het is niet bewezen en dus niet uitgesloten dat het mogelijk toch corona is. Heb je klachten kom dan niet trainen. Doe je dat toch, dan benadeel je je hele team. Want wij zullen dan als bestuur besluiten dat het hele team 10 dagen niet traint. Wacht tot je klachten over zijn, of laat je testen. En leg je situatie uit aan je trainer.

Heb je zelf geen klachten, maar een van je gezinsleden wel en is hij of zij nog niet getest. Kom dan niet trainen totdat de klachten binnen het gezin over zijn of een test heeft uitgewezen dat er geen sprake is van corona.

Voor kinderen tot 13 jaar
Voor verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten geldt dat deze kinderen gewoon naar de training mogen komen. Het kind hoeft niet getest te worden. Dit geldt niet als het kind in contact is geweest met iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.

Voor spelers, trainers en begeleiders:
– Zorg dat je als trainer weet wie er aan- en afwezig zijn bij de training.
– Voor kinderen t/m 18 jaar geldt er geen afstandsbeperking tot elkaar.
– Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot personen boven de 18 jaar.
– Personen van 13 t/m 18 jaar dienen afstand te houden tot hun trainer en begeleider tijdens de training.
– Neem je eigen bidon mee.

Kantine:
– Gesloten

Overkapping hoofdveld:
– Gesloten

Gebruik toiletten:
– Je kan gebruik maken van de toiletten in de gang bij het jeugdhome.
– Zorg dat je voor en na het gebruik van het toilet je handen wast/desinfecteert.

Besmetting met corona of klachten?
Heb je als speler klachten, ben je besmet geraakt of blijkt achteraf dat je in contact bent geweest met iemand met corona? Geef dit door aan voorzitter Ramon de Borst (06 – 52 51 89 03) of secretaris Gerda Kranendonk (06 – 23 55 99 59). Beiden zullen als daar aanleiding toe is, het nodige in gang zetten binnen de vereniging. Zij gaan vertrouwelijk om met deze informatie. Je mag dit ook via je trainer doen, die vervolgens wel contact met Ramon of Gerda dient op te nemen.

Heb je getraind en had je toen nog geen klachten maar kwamen deze later, laat dit dan aan je trainer weten en maak een afspraak om je te laten testen. De trainer informeert dan het team en vraagt hen om eventuele klachten goed in de gaten te houden. Blijk je na de test geen corona te hebben, dan is er niets aan de hand. Blijk je corona te hebben, dan zullen wij als club de GGD raadplegen en op basis van hun advies verder handelen.

#STAYSAFE