Rijsoord JO15-1 - RVVH JO15-1 0-3

Eindelijk weer een wedstrijd voor JO15-1

RIJSOORD – Na precies 165 dagen (Lekvogels uit) stond er weer een (vriendschappelijke) wedstrijd op het programma voor onze jongens. Inmiddels zijn de jongens wat gegroeid, hebben er een aantal de baard in de keel en spelen we niet meer in de pupillen maar in de junioren (JO15). In de junioren wordt er helaas niet meer om het Ridderkerks kampioenschap gespeeld maar via Youri had RVVH JO15-1 laten weten graag te willen voetballen.

Onder het toeziend oog van behoorlijk wat supporters beloofde het een zwaar potje te worden want het verschil in fysiek was duidelijk zichtbaar. Zoals bekend bestaat ons team uit alleen maar eerste jaars (en nog jonger: Koen, Olaf en Sven) terwijl het team van RVVH uit meer dan de helft tweedejaars bestaat. Twee jaar geleden was dit ook zo en toen verloren wij vrij kansloos met 0-3.
Na wat ongemakkelijke ‘elleboogjes’ en met slechts twee trainingen in de benen gingen wij zonder Harm en Steijn maar met debutanten Mitch en Jasper om 19.00 uur in witte shirts van start op het gras van het B-veld onder leiding van scheidsrechter Arie de Klerk (Piet was niet fit) en uiteraard grensrechter Jan (sommige zaken veranderen nooit). Matin heeft voor de wedstrijd de aanvoerdersband overhandigd gekregen waardoor hij voorlopig de vaste aanvoerder is, met Brent als vice aanvoerder. Ouders, niet te vroeg juichen: dit betekent niet dat Gerda & Shams altijd de was tas hebben, deze zal blijven rouleren.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Daniel maar die wordt jammer genoeg afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. In de 10e minuut is het RVVH die op voorsprong komt door een ver afstandsschot: 0-1. Niet veel later kan Mitch op acrobatische wijze zijn voet achter een corner van Sjoerd zetten maar deze bal zeilt net over. Na 18 minuten helpen wij RVVH aan een 0-2 voorsprong door matig uitverdedigen van onze kant. Wij moeten hard werken om het verschil in fysiek te compenseren maar af en toe is er goed voetbal te zien. Zo steekt Sven Koen weg in de diepte, die de bal goed voorzet maar helaas belandt de bal op de rug van Daniel.

In de mooie nieuwe kleedkamer konden de jongens tot rust komen. Zoals gebruikelijk vragen Youri en ik altijd aan de jongens wat er goed gaat en wat er beter kan en ook hier kun je zien dat de jongens ouders zijn geworden want ze wisten hun vinger op de zere plek te leggen.

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld, RVVH heeft het betere van het spel en wij moeten ons in de wedstrijd vechten om tot voetballen te komen. Sem heeft in het eerste kwartier een uitstekende redding waardoor het 0-2 blijft. Na twintig minuten is er een cruciale minuut want het is Brent die uit de draai niet weet te scoren maar RVVH scoort in de tegenstoot via een schitterend afstandsschot in de kruising dus i.p.v. 1-2 wordt het 0-3 wat ook de eindstand is.

Net als twee jaar geleden een 0-3 nederlaag. Een terechte nederlaag maar dit keer zeker niet kansloos. Af en toe kwamen wij er goed uit en alle jongens hebben snoeihard gewerkt.
Zaterdag 22 augustus spelen wij vriendschappelijk om 10.00 uur uit tegen de Alblas JO15-1. Tot zaterdag!