Lekvogels JO13-1 - Rijsoord JO13-1 0-3

JO13-1 wint in Lexmond van Lekvogels met 0-3

LEXMOND – Na twee zaterdagen vrij (carnaval/vakantie) gehad te hebben stond er zaterdag 7 maart 2020 weer een competitiewedstrijd op het programma: in Lexmond tegen de Lekvogels die net als Rijsoord de voorjaarscompetitie goed waren gestart met 7 punten uit 3 wedstrijden. Leuk weetje is dat wij in maart 2019 ook uit tegen de Lekvogels moesten voetballen en ook toen waren ze de competitie goed gestart met 7 uit 3. Eindstand destijds 3-3.

Na een elleboog shake i.p.v. handen schudden vanwege het corona virus gingen wij zonder wind en met een flauw zonnetje om 10.30 uur van start op het natte kunstgras.

Vanaf het eerste moment is het Rijsoord die het meeste balbezit heeft, het balletje gaat goed rond maar tot echte grote kansen komen wij nog niet. Het is de jarige Alejandro die na ongeveer een kwartier spelen het eerste schot loslaat wat echter een makkelijke prooi wordt voor de keeper. De volgende kans is voor Goesie die een afvallende corner op zijn slof neemt maar ook deze wordt gehouden door de keeper. De volgende corner besluit Sjoerd laag en hard te nemen en deze belandt via de paal achter. Daniel heeft ook nog een schot maar ook deze wordt gehouden door de keeper.

In de rust merken de jongens op dat het best aardig gaat maar dat wij er ook te weinig uithalen middels kansen en goals. We hebben benadrukt dat vooral de korte balletjes over een meter of 5 beter moeten.

Na 5 minuten is het al raak want het is Daniel die zijn reeks na de winterstop in stand houdt waarin hij elke wedstrijd scoort: 0-1. Vanaf dit moment zijn de jongens los want het regent hierna kansen. De eerste is een mooie individuele actie van Sjoerd die net over schiet. In de 10e minuut mag Sjoerd aanleggen voor een vrije trap en deze wordt bijna perfect genomen. Buiten bereik van de keeper belandt deze echter op de bovenkant lat. Kort hierna is het Sjoerd die inschiet na goed afleggen van Daniel maar andermaal staat de lat een goal van Sjoerd in de weg. Ook aanvoerder Koen doet een duit in het zakje maar zijn mooie schot wordt gered door de keeper. Na 17 minuten is daar dan toch de terechte 0-2. Het is Quinten die Wahkeem in de diepte weg stuurt wat resulteert in een typische Wahkeem goal: op snelheid van buiten naar binnen trekkend om vervolgens een mooie wreeftrap los te laten. Vijf minuten voor tijd krijgt Goesie de beloning voor het altijd klaar staan op de 16 tijdens onze corners. Vaak sta jij daar voor Jan met de korte achternaam maar dit keer niet. De bal komt voor Goesie zijn favoriete linker en beheerst drukt hij af: 0-3. In de slotminuut is er nog een afstandsschot van Sjoerd die net gekeerd kan worden door de keeper. De rebound is uiteraard voor Daniel maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel waardoor de eindstand 0-3 blijft.
Een terechte en duidelijke overwinning waarbij de basis is gelegd door het goede positiespel waarvoor wij ook de complimenten kregen van onze sportieve tegenstanders. Daarnaast weer de nul gehouden door de geconcentreerde verdedigers Olaf, Matin, Harm, Thijmen en Goesie. Verder stond keeper Sem als een soort van Onane goed mee te voetballen. Jan bedankt weer voor het vlaggen.
Onder het genot van chips van Alejandro en muziek van DJ Harm werd de overwinning gevierd in de mooie kleedkamer van de Lekvogels.

Woensdag 11 maart spelen wij om 19.00 uur een bekerwedstrijd uit tegen de Alblas JO13-1.