Hou je aan het protocol voor ieders veiligheid

Update coronamaatregelen per 31 maart 2021

RIJSOORD – Vanaf 31 maart 2021 gaat de avondklok om 22.00 uur in, verder blijven de coronamaatregelen gelijk. Jeugd tot en met 17 jaar mag voetballen op de eigen club. Er is tijdens het trainen of de wedstrijden geen groepsgrootte en ze hoeven geen afstand van elkaar te houden. Advies is wel om zo kleinschalig mogelijk te werken. Voor jongvolwassenen tot 27 jaar geldt dat zij óók in verenigingsverband mogen trainen/voetballen zonder de 1,5 meter afstand binnen het veld. Buiten het veld gelden de richtlijnen zoals hieronder beschreven.

Zolang er een avondklok per 22.00 uur is (sportpark sluit om 21.30 uur), kunnen op doordeweekse avonden de trainingen voor senioren worden hervat, natuurlijk onder de geldende regels zoals hieronder vermeld. Trainingen graag in overleg met de wedstrijdsecretarissen afspreken. Ook blijft er natuurlijk de optie om op zaterdag te trainen.

Op dit moment gelden voor de sport de volgende richtlijnen:

• Senioren van 27 jaar en ouder sporten met max. 4 personen, op 1,5 meter afstand.
  • Gedurende de training mogen viertallen van 27 jaar en ouder niet van samenstelling wisselen tijdens de training.
  • Afstand tussen viertallen is bij voorkeur 4 tot 5 meter.
  • Viertallen houden 1,5 meter afstand van de trainer.
  • Jeugd t/m O19 en jongvolwassenen tot 27 jaar mogen trainen en onderling wedstrijden spelen.
  • Competities zijn stilgelegd.
  • Geen publiek bij de sport.
  • Kleedkamers en douches blijven dicht.
  • Mondkapje verplicht in de binnenruimten van ons sportcomplex: jeugdhome, wedstrijdsecretariaat, kleedkamers en clubgebouw.

• Klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Ga weg als het druk is.
  • Draag een mondkapje in publieke ruimtes.

Wat te doen bij klachten?
Het algemene advies is: blijf thuis bij klachten. Dus ook als je denkt dat je alleen neusverkouden bent of een vervelende hoest hebt. Het is niet bewezen en dus niet uitgesloten dat het mogelijk toch corona is. Heb je klachten kom dan niet trainen. Doe je dat toch, dan benadeel je je hele team. Want wij zullen dan als bestuur besluiten dat het hele team 10 dagen niet traint. Wacht tot je klachten over zijn, of laat je testen. En leg je situatie uit aan je trainer.

Heb je zelf geen klachten, maar een van je gezinsleden wel en is hij of zij nog niet getest. Kom dan niet trainen totdat de klachten binnen het gezin over zijn of een test heeft uitgewezen dat er geen sprake is van corona.

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar
Voor milde verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) geldt dat kinderen zich – met het oog op de meer besmettelijke varianten van het coronavirus – moeten laten testen. Heeft een kind hooikoortsklachten dan mag het gewoon naar de training komen. Het kind hoeft niet getest te worden. Dit geldt niet als het kind in contact is geweest met iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.

Voor spelers, trainers en begeleiders:
– Zorg dat je als trainer weet wie er aan- en afwezig zijn bij de training.
– Voor kinderen en jongvolwassenen t/m 27 jaar geldt er geen afstandsbeperking tot elkaar tijdens de training of wedstrijd.
– Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot personen boven de 18 jaar.
– Personen van 13 t/m 18 jaar dienen afstand te houden tot hun trainer en begeleider tijdens de training.
– Neem je eigen bidon mee.

Kantine:
– Gesloten

Overkapping hoofdveld:
– Gesloten

Gebruik toiletten:
– Je kan gebruik maken van de toiletten in de gang bij het jeugdhome.
– Zorg dat je voor en na het gebruik van het toilet je handen wast/desinfecteert.

Besmetting met corona of klachten?
Heb je als speler klachten, ben je besmet geraakt of blijkt achteraf dat je in contact bent geweest met iemand met corona? Geef dit door aan voorzitter Ramon de Borst (06 – 52 51 89 03) of secretaris Gerda Kranendonk (06 – 23 55 99 59). Beiden zullen als daar aanleiding toe is, het nodige in gang zetten binnen de vereniging. Zij gaan vertrouwelijk om met deze informatie. Je mag dit ook via je trainer doen, die vervolgens wel contact met Ramon of Gerda dient op te nemen.

Heb je getraind en had je toen nog geen klachten maar kwamen deze later, laat dit dan aan je trainer weten en maak een afspraak om je te laten testen. De trainer informeert dan het team en vraagt hen om eventuele klachten goed in de gaten te houden. Blijk je na de test geen corona te hebben, dan is er niets aan de hand. Blijk je corona te hebben, dan zullen wij als club de GGD raadplegen en op basis van hun advies verder handelen.

#STAYSAFE