Rijsoord MO15-1 - Sliedrecht MO15-1 5-0

Regen en wind krijgen MO15 niet klein

RIJSOORD – Op een winderige zaterdag die steeds natter werd, speelde ons oudste meiden team hun inhaal wedstrijd tegen Sliedrecht. Met de eerste helft tegen wind zette Rijsoord direct de tegenstander vast. Door een 4-4-2 waar Sliedrecht mee voor de dag kwam, werd er snel een omzetting gedaan en kwam Rijsoord in een 3-4-3 opstelling te spelen. Dit had als gevolg dat Rijsoord al snel op het middenveld de baas was, waardoor we lekker konden opbouwen en aanvallen.

Al snel betekende dit de 1-0. Deanne onderschepte een aanval en stuurde Sanne de diepte in, deze kon niet bij de bal maar door druk te zetten op de bal kon Mirte de bal oppikken en richting doel vertrekken. Alleen voor de keeper schoot ze binnenkant paal binnen. Dat was het begin van een hele goede fase van Rijsoord. Met leuk combinatie voetbal trok het team ten aanval waardoor onze nieuwste aanwinst Sanne haar eerste doelpunt kon maken, iets waar ze al weken mee bezig was. Deze goal werd daardoor ook door het hele team gevierd. (2-0)

Rijsoord bleef veel sterker dan Sliedrecht. Vanaf de achterste linie werd meerdere malen netjes opgebouwd. De kansen bleven komen en nog voor rust speelde Sienna (ze gaat ons helaas verlaten om dichter bij huis te gaan spelen en ook op een hoger niveau) zich goed vrij op het middenveld en met een diagonale pass stuurde ze Lily de diepte in. Waardoor Lily met haar snelheid alleen richting de keepster kon. Met een enorme pegel sloeg de bal hard onder de lat binnen, onhoudbaar voor de keepster. Met een 3-0 ruststand en vele complimenten vanaf de zijlijn gingen de meiden rusten.

Na rust met de wind in de rug, die ook als maar harder werd, bleek het lastiger om hetzelfde spel op de mat te leggen als voor rust. Toch maakten de meiden snel 4-0. Tess onze youngster van de M13 hield het veld goed breed waardoor ze over rechts door kon breken. Ze passeerde haar tegenstander en zocht de vrijstaande ploeggenoten. Er stonden er drie op rij vrij. Eerst kon Ilsa niet bij de bal, Sanne ook niet, toen was het Mirte met haar tweede goal en een mooie assist van Tess.

Na wat wissels raakten we wat grip op het middenveld kwijt waardoor ook Ruby onze keepsters nog iets te doen kreeg, al hoefde ze niet gestrekt naar de hoeken te gaan. Megan was met haar snelheid achterin heer en meester en speelde een puike pot al was dat voor alle meiden zo. Het weer werd maar slechter en slechter, koud en nat was het maar dat mocht de pret niet drukken.
Met een mooie aanval over links kwam Lily weer alleen voor de keepster en de vijfde lag in het netje.

In de laatste minuten werd Sienna naar de kant gehaald en Lieke die al meer dan een jaar geen wedstrijd had gespeeld kwam in het veld. Een kruisband blessure hield haar lang langs de kant en we hopen dat het nu weer de goede kant uit zal gaan. Een mooie overwinning ondanks de mindere weersomstandigheden, top gespeeld meiden!

Ruby,Nikki,Megan ,Esther,Mila,Deanne,Emma,Sienna,Mirte,Sanne,Ilsa,Lily,Lieke en Tess gefeliciteerd.
Jessica was door vakantie verhinderd .