GSC/ODS Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 1-3

Hattrick Denise Barendregt zorgt voor winst Rijsoord Vrouwen

DORDRECHT – Afgelopen zaterdag stond een inhaalwedstrijd voor de Rijsoord Vrouwen op het programma met een uitwedstrijd tegen GSC/ODS in Dordrecht. Een ploeg die samen met Rijsoord hekkensluiter is. Met een door ziektes en werkverplichtingen uitgedunde selectie begon men aan de wedstrijd en al snel bleek dat Rijsoord de bovenliggende partij zou zijn in deze wedstrijd. De 1e kans voor Rijsoord was voor Chantal Vogel die haar inzet in de 6e minuut gestopt zag worden door de Dordtse keepster. Drie minuten later was het echter toch raak toen een prima combinatie tussen Wendy Mulder en Chantal Vogel resulteerde in een voorzet van laatstgenoemde op de in deze wedstrijd als spits geposteerde Denise Barendregt die vervolgens de 0-1 op het scorebord bracht. Nog geen minuut later leek GSC/ODS echter alweer op gelijke hoogte te komen toen een inzet via keepster Mariëlle Bode via de paal de gelijkmaker voorkwam.

Rijsoord bleef de betere ploeg en in de 25e minuut leek Wendy Mulder op weg naar de 0-2 maar haar grote kans verdween helaas over het doel. Zij had vandaag toch wel wat pech in de afwerking, maar zij kreeg haar revanche nog geen minuut later toen zij met een prima pass op Denise Barendregt deze vrij voor het doel bracht en die met haar 2e goal van de wedstrijd voor de 0-2 zorgde. Rijsoord bleef meer kansen krijgen maar wederom Wendy Mulder stuitte twee minuten later weer op de keepster. Vlak voor de rust kwam Iris Breur als invalster in het veld en zij zou in de 2e helft een ijzersterke wedstrijd spelen.

Berucht kwartiertje niet fataal
Dat Rijsoord in elke wedstrijd wel een periode erg onrustig speelt, gebeurde ook vandaag weer. Het eerste kwartier na de rust liep het eigenlijk totaal niet en zeker toen GSC/ODS al in de 1e minuut een terechte strafschop kreeg te nemen na een misverstand in de Rijsoord-defensie en zo de stand op 1-2 bracht. Het leek wederom een slecht voorteken te zijn maar gelukkig herpakte Rijsoord zich redelijk snel en in de 22e minuut kon men het verschil weer op twee doelpunten brengen toen goed storend werk van Danique Lommel, die ook terug kan kijken op een prima wedstrijd, de bal bij Wendy Mulder bracht die vervolgens haar lage voorzet hard door Denise Barendregt zag worden ingeschoten die zo met haar derde goal van de wedstrijd de stand op 1-3 bracht. De wedstrijd was nu wel gespeeld mede omdat de Rijsoord-defensie met Reneé Oomkens, Amber van der Pol en Priscilla de Graaff goed overeind bleef, daarbij geassisteerd door Karin Leijs die als stofzuiger op het middenveld bergen werk verzette en zo veel aanvallen van GSC/ODS al in de kiem smoorde. Helaas bleven verdere treffers voor Rijsoord uit al was Wendy Mulder met een schot op de paal nog dichtbij een treffer na een vloeiende combinatie tussen Nienke Lodder en Chantal Vogel. Met een hoosbui in de laatste minuten kwam ook de nog behoorlijke zieke Nikita Pieren nog even in het veld voor Denise Barendregt maar de stand bleef 1-3 waardoor Rijsoord eindelijk een keer de drie punten mee naar huis kon nemen na een wedstrijd waar met een goede inzet en werklust een dik verdiende winst werd behaald.

Volgende week komt koploper De Zwerver op bezoek en met dezelfde inzet kan misschien iets goed gemaakt worden voor de 7-1 nederlaag in het begin van de competitie.
Aanvang ± 12.30 uur.