Winterfeest

Jubileum Winterfeest was weer fantastisch

RIJSOORD –  Voorzitter Ramon de Borst trapte af en verwelkomde presentator Jan Pol die op zijn beurt, in mooie zwemkleding, burgemeester Attema tussen de alom fraai uitgedoste bezoekers naar binnen loodste. De burgemeester opende het 15e winterfeest voor mensen met een verstandelijk beperking. Andy Dellenoy, zanger en toetsenist die kind aan huis is bij V.V. Rijsoord, zorgde voor een uitmuntende sfeer waarna de polonaises van start gingen. Een optreden van Marco den Hollander, met hoe kan het ook anders Hollandse feestklassiekers, deed de kantine schudden op haar grondvesten en kreeg vele voetjes van de vloer en handen in de lucht.

Maar er was meer te doen. Want de bezoekers konden zich laten schminken door gezichtskunstenares Marina van Face to Face. Fraaie gezichtjes liepen daarna dolblij de polonaise door de bomvolle kantine.

Helaas kwam een van de gasten in het begin ongelukkig ten val kwam. Hoewel uitstekend geholpen door de aanwezige EHBO’ers uit Rijsoord, ging ze voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis. ’s Middags mocht de bezoeker gelukkig weer naar huis, en kreeg ze alsnog een medaille uitgereikt.

Ook dit jaar werd het Winterfeest georganiseerd door een commissie van V.V. Rijsoord met financiële ondersteuning van Stichting ‘Help Eens Een Handje’, Stichting FONOBORI en Wil Sierat adm. kantoor.

Door een fantastische samenwerking tussen vrijwilligers en sponsoren werd een heerlijke maaltijd uit de hoge hoed getoverd. Wat dacht je van pannenkoeken van restaurant Pannenkoe uit Ridderkerk en gehaktballetjes van De Koning Vleeswaren? Het toetje werd weer verzorgd door Tuk-Tuk-IJs.

De leukst verklede ontvingen een prijs uit handen van Presentator Jan Pol. De jury had het lastig maar werd het toch eens:
1e plaats Harm Jan Schaap (als Max Verstappen)
2e plaats Joyce Klomp (als Olifant)
3e plaats Mark van Dam (als Julius Cesar)

Uiteindelijk kreeg elke bezoeker bij het naar huis gaan een koek van Bakkerij van der Waal en een medaille uitgereikt.
De volgende editie van het Winterfeest staat alweer gepland voor zaterdag 13 februari 2021.

Bekijk hier alle foto’s

Onze bijzondere dank gaat uit naar alle sponsoren:

Stichting Help eens een handje
Stichting Fonobori
Anyam Sport & Ontspanning
Stichting AAVB
Humanitas Barendrecht
Stichting IJsselmonde Barendrecht
Syndion H.I. Ambacht
Stichting Pameijer
Albert Boersma
Restaurant Pannenkoe Ridderkerk
De Koning vleeswaren
Tuk-Tuk IJs
Bakkerij v.d. Waal
Gezichtskunstenares Marina
Presentator Jan Pol
Administratiekantoor Sierat
EHBO Rijsoord
Djen Design
Drukkerij Sanders
Fotograaf Dammes Dorsman
Raad van Elf de Rijsoordse kraaien
Vrijwilligers van V.V. Rijsoord