RFC Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 2-0

Missen legio kansen fataal voor Rijsoord Vrouwen

RIJSOORD – Na de 4-5 nederlaag in de thuiswedstrijd van enkele weken geleden, gingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek bij RFC. Met een bijna voltallige selectie, afgezien van het feit dat enkele speelsters nog niet helemaal fit waren, begonnen we aan de wedstrijd. De openingsfase was zeer hoopgevend, want RFC werd direct onder druk gezet. Dit resulteerde in de 2e minuut al in een kans voor Wendy Mulder, maar helaas stond de paal een treffer in de weg. Deze pech was eigenlijk een voorbode van het verdere verloop van de partij want nog geen minuut later stuitte een harde inzet van dezelfde Wendy Mulder via de lat ook weer terug in het veld. Rijsoord bleef de bovenliggende partij maar desondanks was het RFC dat uit een spaarzame counter de score opende. Toch gaven de Rijsoordsen niet op en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Na een klein halfuur kon Chantal Vogel na een prima dieptepass alleen op het RFC-doel af gaan maar strandde toch nog op de keepster. De kansen regen zich aaneen met een schot van Demi Vrijman, dat met het nodige geluk door de keepster van RFC kon worden gestopt. Maar helaas leverden ze geen treffer op. Vlak voor de rust weer een domper toen RFC voor de 2e keer een counter opzette die ook weer benut werd. Twee keer voor het doel van Rijsoord en twee keer scoren, hoezo effectief?

Ook na de rust geen geluk
Met Iris Breur en Denise Barendregt in de ploeg voor Daniela de Wilde en Nienke Lodder ging Rijsoord na de rust direct weer op zoek naar de aansluitingstreffer die al in de 2e minuut leek te komen toen Chantal Vogel weer prima reageerde op de dieptepass van Wendy Mulder. Maar ook nu leverde het geen treffer op. Het was eigenlijk om moedeloos van te worden maar Rijsoord bleef het in ieder geval wel proberen. Door het aandringen van Rijsoord kreeg RFC ook meer ruimte maar gelukkig was keepster Mariëlle Bode en ook Priscilla v.d. Graaff wederom in prima vorm waardoor verdere tegentreffers uitbleven. Met in het laatste kwartier nog wissels met Karin Leijs, Nienke Lodder en Danique Lommel kwamen er wederom wat kansjes voor Rijsoord, zo was Wendy Mulder dichtbij een treffer maar haar kopbal in vrije positie verdween rakelings over de lat.

Zo werd het uiteindelijk een 2-0 nederlaag waar een ruime overwinning zeker mogelijk was geweest. Volgende week i.v.m. het Carnaval geen programma. Op 29 februari gaan we op bezoek gaat bij hekkensluiter GSC/ODS en hopelijk zit het dan weer eens mee zodat we eindelijk een positief resultaat mee naar huis kunnen nemen.