Rijsoord JO13-1 - Peursum JO13-1 4-0

JO13-1 mag weer drie punten bijtellen

RIJSOORD – Zaterdag 15 februari 2020 stond de 3e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Peursum, een ploeg die voor de winterstop ongeslagen kampioen is geworden in de 3e klasse met 27 punten uit 9 wedstrijden en daardoor meer dan verdiend is gepromoveerd naar de 2e klasse.

Mijn overtuiging is dat de warming up echt een verschil kan maken dus dat is ook de reden dat wij deze altijd serieus zeer serieus doen zodat de jongens scherp zijn als de wedstrijd begint. Na een korte loopoefening, doen wij een pass oefening met afronding op een klein doel. Hierna positiespel 8 tegen 4 om vervolgens te eindigen met een afwerkvorm en een positiespel van 4 tegen 2. Even plassen en kort per linie uitleggen wat er van ze verwacht wordt en we kunnen om 10.30 uur van start op het kunstgras van veld D. Helaas nog steeds zonder Sven en Alejandro maar wel met het bekende arbitrale duo: Piet & Jan (bedankt weer).

Onder leiding van aanvoerder Lucas komen wij na twee minuten al op een 1-0 voorsprong want er is één die erg goed oplet en dat is Daniel. Opmerkelijk feitje, in alle zes de wedstrijden na de winterstop heeft Daniel het net weten te vinden. Het eerste kwartier is het erg slordig van onze kant, de meeste acties stranden in schoonheid en hiermee bedoel ik dat wij bijvoorbeeld mooi een tegenstander passeren maar dan denken dat het ook wel lukt bij de volgende tegenstander of een mooie onderschepping maken en dan een ongeconcentreerde pass geven. Na 21 minuten kunnen wij de 2-0 maken maar het schot van Koen gaat voorlangs. Net voor rust weten wij wel op 2-0 te komen. Na een dieptepass van Koen kan Quinten alleen op het doel afgaan en die blijft uiterst koelbloedig of boelkloedig en schiet beheerst de bal binnen.

Koen hoefde niet naar de dopingcontrole dus die werd in de rust wat opgelapt met pillen van Linda. Voor de rest hebben we het positiespel benadrukt: ballen aan elkaar gunnen, simpele balletjes aan elkaar geven, niet elke bal hoeft de alles beslissende dieptepass te zijn. Vlak voor het fluitsignaal van de 2e helft zijn de jongens voor het eerst onder de indruk van Peursum want een speler doet een aantal keren een back flip (achterwaartse salto).

Net na rust komen wij op 3-0 door een mooi balletje breed van Koen op Brent die goed inschiet. Vervolgens is er een mooie combinatie tussen Sjoerd en Matin en het schot van Matin wordt van richting veranderd en gaat net naast. Uit de daaropvolgende strakke corner van Sjoerd kan Brent net niet goed zijn hoofd achter de bal zetten. Uit een splijtende dieptebal van Brent maakt Wahkeem de 4-0. Dit doet hij precies op de manier zoals wij het willen zien en waar de kracht ligt van Wahkeem. Breed staan op het moment van de pass, snelheid maken, naar binnen snijden en afronden. Wahkeem had zelfs een hattrick kunnen maken de 2e helft maar zijn andere twee pogingen gaan helaas naast. Op het eind is er nog een aanval uit het boekje, het is Quinten die de bal op Daniel inspeelt, Daniel laat de bal goed vallen op Sjoerd maar zijn schot wordt net gehouden door de keeper waardoor de eindstand 4-0 blijft.

Samenvattend is er geconcentreerd verdedigd door Sem, Matin, Harm, Goesie en Olaf waardoor wij weer de nul hebben gehouden. Daarnaast mooie aanvallende acties gezien waar wij op getraind hebben. Uiteindelijk een terechte overwinning die duidelijk het verschil tussen de 2e en 3e klasse laat zien.
Volgende week zaterdag zijn wij vrij.