Rijsoord Vrouwen 1 - Almkerk Vrouwen 1 4-6

Geen revanche voor Rijsoord Vrouwen tegen Almkerk

RIJSOORD – Met een kansloze 6-2 nederlaag in de uitwedstrijd bij Almkerk nog in het achterhoofd, was er afgelopen zaterdag de kans voor de Rijsoord Vrouwen om revanche te nemen. Nog zonder Karin Leijs, Nienke Lodder en Denise Barendregt kreeg Rijsoord al vroeg een tegenvaller te verwerken. Al in de 2e minuut moest keepster Mariëlle Bode met een wereldredding Almkerk van de 0-1 afhouden. Uit de daarop volgende hoekschop kreeg Rijsoord de bal in de drukte echter niet weg en kwamen de gasten via een kopbal op voorsprong. Toch gingen de koppies bij Rijsoord niet hangen, want in de 11e minuut kwam men op 1-1 toen Chantal Vogel een combinatie tussen Demi Vrijman en Wendy Mulder beheerst afrondde.

Maar wat dit seizoen al vaker gebeurde was dat i.p.v. meer rust in het spel het bij Rijsoord erg chaotisch en onrustig werd, waardoor Almkerk drie minuten later alweer op voorsprong kwam toen wederom een hoekschop onvoldoende kon worden weggewerkt en Mariëlle Bode opnieuw de bal uit het net kon halen. Almkerk was zeker de betere ploeg voor de rust en toen in een rebound de gasten weer konden scoren in de 20e minuut en tien minuten later zelfs de 1-4 op het bord kwam leek de partij al beslist. Ondertussen was de geblesseerde Iris Breur al vervangen door Femke de Reus, terwijl vijf minuten voor rust ook Danique Lommel geblesseerd moest afhaken. Voor haar kwam de jonge Emma van Loon van MO 15 in de ploeg en zij speelde ondanks het grote verschil tussen VR 1 en MO 15 best een goede partij.

Inhaalrace weer niet beloond
Toen in de 2e minuut na de pauze Almkerk eenvoudig op 1-5 kwam leek een grote nederlaag aanstaande maar evenals in de laatste thuiswedstrijd tegen RFC rechtte Rijsoord weer de rug waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Wendy Mulder die in de 9e en 11e minuut Chantal Vogel met prima passes de diepte in stuurde die fraai haar hattrick voltooide en zo de stand op 3-5 zette. Nadat een goal van Wendy Mulder wegens buitenspel nog werd afgekeurd was het toch weer Almkerk dat het net wist te vinden en zo de stand op 3-6 bracht. Toch kwam Rijsoord nog een keer terug toen Wendy Mulder in de slotfase met een fraaie goal voor de uiteindelijke 4-6 eindstand zorgde. Jammer dat Rijsoord in twee achtereenvolgende wedstrijden weliswaar twee keer vier doelpunten wist te scoren maar teveel tegengoals moet incasseren waardoor een goed resultaat nog steeds niet werd binnen gehaald.

Volgende week gaan de Rijsoordsen opnieuw proberen om bij RFC dan toch eindelijk met een goed resultaat huiswaarts te keren.