Alblasserdam JO13-1 - Rijsoord JO13-1 2-2

Rijsoord JO13-1 blijft knokken en pakt verdiend punt

RIJSOORD – Zaterdag 8 februari 2020 stond de 2e competitiewedstrijd op het programma en direct een kraker want het Alblasserdam van Ronnie B. is een geduchte tegenstander. Ondanks onze overwinning van 3-0 voor de winterstop hadden ze een prima reeks afgeleverd met 8 overwinningen uit 11 wedstrijden. Tel daarbij op dat ze altijd de nodige agressiviteit op de mat leggen dus onze jongens konden aan de bak op het vroege tijdstip van 08.30 uur op het gras van veld 4. Dit gingen wij overigens doen zonder Sven en Alejandro die beide geveld zijn door een virus, het tenen virus in ons geval.

Onder leiding van een jonge scheidsrechter die uiterst professioneel aan de wedstrijd begon door de spelerspassen van de jongens te controleren is het de eerste minuten aftasten, de eerste schoten zijn van onze kant maar de ballen van Daniel en Sjoerd missen kracht en precisie. Na 7 minuten wordt er niet gecommuniceerd door ons centrale verdedigingsduo waardoor het spreekwoord opgaat: als er twee vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Deze derde was de spits van Alblasserdam die uiterst koel de 1-0 scoort. Na 14 minuten komen wij terecht op 1-1: het is Quinten die Koen diep weg stuurt, Koen geeft de bal goed voor op Daniel die zijn goaltje weer mee pakt. Net voor rust kan Lucas zijn hoofd nog tegen een voorzet van Sjoerd zetten maar zijn kopbal is iets te zacht om de keeper te verschalken.
In de rust hebben we vooral benadrukt dat iedereen maar dan ook iedereen korter moet gaan dekken, vooral op het middenveld hadden ze vrij spel wat normaliter nooit gebeurt. Zowel onze enige 13-jarige speler Brent als Sjoerd zaten niet lekker in de wedstrijd dus die hebben na de rust van positie gewisseld.

Direct na rust krijgen wij een grote kans want het is Daniel die alleen voor de keeper komt maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. We komen iets beter in ons spel dus niet veel later is er een mooie combinatie via Wahkeem en slangenmens Koen die eindigt bij Sjoerd maar zijn schot gaat net over. Het is toch Alblasserdam die weer op voorsprong komt want er wordt een cruciaal duel verloren en de linksbuiten schiet mooi over de iets te ver uit zijn doel staande Sem: 2-1. Vervolgens is het even schrikken want aanvoerder Thijmen gaat kermend naar de grond. Het blijkt gelukkig mee te vallen. Laatste tien minuten gaat Alblasserdam meer overtredingen maken waardoor wij een aantal vrije trappen krijgen die goed in de 16 worden gebracht door Sjoerd maar er wordt ook uitstekend verdedigd door Alblasserdam waardoor er geen echte kansen ontstaan. De laatste vijf minuten wordt Matin naar het front gestuurd en die had zich gelijk onsterfelijk kunnen maken maar zijn lob gaat net naast/over. Het is toch Matin die ons in de laatste minuten op 2-2 brengt want zijn afstandsschot met stuit is te machtig voor de keeper. Een orkaan van vreugde breekt uit onder al onze spelers, ook de op dat moment reserve staande Harm en Daniel delen in de feestvreugde. In de slotseconde hadden we nog een goede schotkans kunnen krijgen want zowel Brent als Lucas stonden klaar om te vuren maar Wahkeem besloot voor zijn eigen actie te gaan.

Een terecht punt tegen een prima technische tegenstander die zeker voor de bovenste plaatsen mee zal gaan doen. Na de verloren wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland hebben wij inmiddels al 18 wedstrijden niet meer verloren en maken vandaag weer een cruciaal doelpunt in de slotminuten. Sommige zullen het geluk noemen maar ik denk dat het puur mentaliteit is aangezien het al vaker is gebeurd (RVVH, Slikkerveer, Dubbeldam). De jongens zijn fit en blijven er altijd in geloven.

Jan bedankt weer voor het vlaggen. Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur tegen het voor ons onbekende Peursum JO13-1 die ongeslagen kampioen zijn geworden in de 3e klasse en daardoor gepromoveerd zijn. Tot zaterdag!