Pupil van de Week Joep Rijsdijk

Stille genieter Joep Rijsdijk geeft voetbalmiddag een 10

RIJSOORD – Ontspannen stapte Joep zaterdagmiddag de bestuurskamer binnen met zijn broertje Faas en zijn vader en moeder. Na een korte uitleg van wat hem die middag te wachten stond, ging Joep richting kleedkamer.

Hij had zijn eigen wedstrijd van die ochtend (3-0 gewonnen) nog in de benen, maar deed volop mee met de warming-up. Nu kon hij zijn favoriete speler Casper Gerritse van dichtbij in actie zien. Moeiteloos deed Joep de wisselende oefeningen mee en hij kreeg de nodige complimenten van de spelers.

Rond half 3 kreeg Joep uit handen van scheidsrechter Nick Smit de bal aangereikt en samen liepen ze het veld op. Na een foto-momentje mocht Joep de Toss verzorgen, met het vriendelijke verzoek van de scheidsrechter de munt niet te ver weg te gooien. Ook dat ging Joep goed af.

Samen met Berry de Groot stond Joep op de middenstip voor het meest spannende moment van die middag: de aftrap. Maar Joep is aanvaller, dus hij weet wat hem te doen staat. Hij passeerde de verdediging en met een beheerst schot scoorde hij het eerste doelpunt. 

Vanaf de bank zag Joep een spannende wedstrijd. In de rust een stevige analyse van trainer Marco van Rijn. Maar dat had de boel wel op scherp gezet, want Joep zag Rijsoord mooi langszij komen na een prachtig doelpunt van Danilo Alkema.

Joep had het na afloop blijkbaar goed naar zijn zin in de kleedkamer, want het duurde even voordat hij weer in de bestuurskamer was. Onder het genot van een patatje liet Joep het allemaal eens rustig bezinken. En de middag was compleet toen hij uit handen van Casper het certificaat en de bal met handtekeningen kreeg.

Bekijk hier alle foto’s