Rijsoord JO13-1 - Papendrecht JO13-1 4-0

JO13-1 heeft goede start voorjaarscompetitie

RIJSOORD – Zaterdag 1 februari 2020 stond de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de 2e klasse op het programma, thuis tegen Papendrecht JO13-1 waar wij twee weken geleden vriendschappelijk nog 5-1 van hadden gewonnen.

We hadden afgelopen week een unicum want voor het eerst dit seizoen hadden we dinsdag 15 spelers (16 eigenlijk, inclusief Finn), donderdag 15 spelers en vandaag 15 spelers. Ook Youri was aanwezig ondanks dat zijn hand er ‘bijna’ af was geschoten in de laatste training.

Op het moeilijk bespeelbare gras van het B-veld gingen wij sinds lange tijd zonder grensrechter Jan van start maar gelukkig was Sander bereid om hem te vervangen. Piet Klootwijk was uiteraard weer de scheidsrechter en floot om 10.30 uur voor het beginsignaal.

Na drie minuten hebben wij al een droomstart want goed samenspel van Wahkeem en Thijmen zorgt ervoor dat aanvoerder Brent over rechts wordt weggestuurd en zijn voorzet wordt als een echte spits door Daniel bij de eerste paal binnen getikt: 1-0. Niet veel later een schitterende voorzet van Wahkeem welke net naast wordt gekopt door dezelfde Daniel. Ook Papendrecht laat zich in deze fase van de wedstrijd zien want het is een oude bekende van de voetbaldagen die zich door onze verdediging heen pingelt maar Sem blijft goed kijken en brengt mooi redding. In de eerste helft krijgen wij nog een aantal schotkansen maar Brent en Lucas krijgen hun voet niet goed tegen of onder de bal.

Net na rust krijgen wij gelijk een goede kans op de 2-0 want Koen wordt weggestoken door Sjoerd maar het schot/voorzet van Koen gaat voorlangs en Alejandro is net te laat om binnen te tikken. Het wordt toch snel 2-0 want het is Brent met zijn 2e assist, ditmaal op Koen die mooi afrondt. Koen heeft vervolgens een mooi afstandsschot die de grote keeper door zijn handen laat glippen maar net voor de lijn nog kan oppakken. Na 18 minuten nemen Sven en Sjoerd slim een corner kort waarbij laatstgenoemde een schot/voorzet loslaat die bij de 2e paal netjes wordt binnengekopt door Matin: 3-0. Vijf minuten voor tijd begint Wahkeem aan een individuele actie welke wij graag zien, op snelheid van buiten naar binnen snijdend welke alleen onreglementair gestopt kon worden. De penalty was Sjoerd uiteraard wel toevertrouwd: 4-0 wat ook de eindstand betekend.

Samenvattend een mooi resultaat zowel voor de verdedigers/keeper (weer de nul gehouden) en de aanvallers/middenvelders (vier goals gemaakt) op een moeilijk bespeelbaar veld waarbij af en toe goed gecombineerd werd. Iedereen blij behalve waarschijnlijk Leandra want die had de wastas 😉. Sander bedankt voor het vlaggen.

Volgende week zaterdag spelen wij om 08.30 uur uit bij Alblasserdam JO13-1. Tot zaterdag!