Rijsoord JO13-1 - VVGZ JO13-1

JO13-1 klaar voor de competitie

RIJSOORD – Zaterdag 25 januari 2020 stond de eerder afgelaste competitiewedstrijd tegen VVGZ op het programma. De nieuwe competitie indeling is al gemaakt dus deze competitiewedstrijd was eigenlijk om des keizers baard maar wel goed voor ons om in het ritme te blijven.

Om 10.30 uur gingen wij zonder Sven (hamstring) van start op het kunstgras van veld D onder leiding van Piet & Jan. De jongens hebben altijd zin om te voetballen maar op kunstgras voetballen vinden ze toch net even leuker. Na vier minuten hadden wij de eerste grote kans van de wedstrijd want uit een goede voorzet van Quinten is het Lucas die de bal in één keer op zijn pantoffel neemt maar de buitenkant van de paal voorkomt de openingstreffer. Niet veel later besluiten Sjoerd & Goesie op eigen initiatief (daar hou ik van) de corner kort te nemen en het is Sjoerd die een mannetje uitspeelt en de bal in de verre hoek plaatst: 1-0. Niet veel later een splijtende dieptepass van Sjoerd op Koen, Koen kapt zijn tegenstander uit en kiest er vervolgens voor om met rechts af te ronden waar links logischer was geweest waardoor de keeper redding kon brengen. Via de rechterkant blijven wij erg gevaarlijk maar worden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Koen pakt dit echter goed op want het is Koen die vanaf de zijkant Alej in stelling brengt. Alej neemt de bal met zijn hoofd aan en kan de punt van zijn schoen er tegen aan zetten: 2-0. Daniel maakt er met zijn linkerbeen snel 3-0 van uit een pass van Alej. De 4-0 laat ook niet lang op zich wachten want het is weer het duo Koen & Alej. Koen heeft een schitterende voorzet die net zo schitterend wordt binnen geschoten door Alej: 4-0. We komen zelfs op 5-0 door Daniel die de derde assist van Koen doeltreffend afrondt.

In de rust hebben we vooral complimenten uitgedeeld. Een stand van 5-0 is uiteraard mooi maar er wordt vooral erg goed gecombineerd en de jongens gunnen elkaar de bal.

In de tweede helft heeft Lucas net als de eerste helft de eerste kans. Na slecht uitverdedigen van de keeper probeert Lucas het van afstand op het lege doel maar de bal gaat net naast. Brent was ook op zoek naar een doelpunt maar zijn harde schot gaat via de keeper en de paal naast. Koen is vervolgens klaar met het afgeven van ballen en scoort zelf de 6-0. Zijn eerste schot wordt nog gekeerd maar de rebound schiet hij zelf binnen. Brent komt toch op het scorebord want hij stoomt op vanuit achteruit en haalt genadeloos hard uit: 7-0. Uit een heerlijke wreeftrap van Goesie komt Quinten alleen voor het doel en schiet de bal beheerst binnen: 8-0 wat ook de eindstand werd.

Zowel voor de supporters als voor de spelers een leuke wedstrijd want er zijn mooie combinaties en schitterende goals gezien. Alleen voor Sem was er wellicht niet veel aan want die heeft niet veel ballen gehad wat niet gek is met verdedigers als Harm, Matin, Goesie, Olaf en Thijmen voor je.
Resumerend een mooie overwinning wat ervoor zorgt dat wij achter Nieuw-Lekkerland als tweede zijn geëindigd in de 2e klasse met 25 punten uit 10 wedstrijden.
Volgende week zaterdag spelen wij om het echie, andermaal tegen Papendrecht JO13-1 thuis om 10.30. Tot zaterdag!