Rijsoord Vrouwen 1 - RDC Vrouwen 1 4-5

Slotseconden fataal voor Rijsoord Vrouwen

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag ontvingen de Rijsoord Vrouwen het lastige RFC uit Raamsdonksveer dat voorafgaand aan deze wedstrijd op de 10e plaats stond, net boven de Rijsoordsen. Een ploeg die beschikte over een snelle en goede rechterspits die al in de openingsfase voor veel dreiging zorgde. Al in de 1e minuut was het bijna 0-1 maar in de 10e minuut kwam dan toch al de 0-1 op het bord toen wederom een snelle aanval werd benut door RFC. Nog geen minuut later wederom een domper toen laatste vrouw Reneé Oomkens geblesseerd moest uitvallen. Zij werd vervangen door Iris Breur, waardoor er geschoven moest worden in de opstelling. In 1e instantie nam Chantal Vogel haar positie over in de defensie. RFC profiteerde vervolgens optimaal en wist in de 20e en 30e minuut de score op te voeren naar een op het oog kansloze 0-3 achterstand voor Rijsoord. Hierna nam Amber van der Pol centraal achterin de leiding van de defensie op zich en kon Chantal Vogel weer naar het middenveld verhuizen waarbij ook Wendy Mulder in de ploeg kwam voor Demi Vrijman. Drie minuten later werd deze omzetting al beloond toen een dieptepass van Amber van der Pol Chantal Vogel bereikte die hard en hoog voor de 1-3 zorgde wat tevens de ruststand werd.

Inhaalrace niet beloond
In de openingsminuut na de rust kwam Rijsoord verder terug in de wedstrijd toen Femke de Reus met een prima pass de voor Shanisa Pinas weer in de ploeg gekomen Demi Vrijman bereikte die de 2-3 binnenschoot. Toch bleek RFC de betere ploeg en nadat Mariëlle Bode eerst nog fraai had gered, was zij zes minuten later kansloos toen balverlies op het middenveld door RFC werd afgestraft. Nadat Nikita Pieren ook geblesseerd moest worden vervangen door Shanisa Pinas begon Rijsoord  aan een inhaalrace. Het was dezelfde Shanisa Pinas die in de 35e minuut heel attent in een klutssituatie reageerde en voor de 3-4 zorgde. Rijsoord ging er steeds meer in geloven. In de 43e minuut werd het zelfs zowaar nog 4-4 toen Demi Vrijman met haar 2e goal voor de gelijkmaker zorgde. Een punt leek toch bereikt maar in blessuretijd was het RFC dat ietwat gelukkig in de slotseconden voor de 4-5 zorgde, waardoor de gasten toch nog met de verdiende winst naar huis gingen. Al was het voor Rijsoord wel zuur dat een punt zo laat nog verloren ging na een knappe inhaalrace.

Volgende week om 14.30 uur een uitwedstrijd in en tegen Papendrecht voor de Rijsoord Vrouwen. Hopelijk zit het dan een keer mee, want als men eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen zit ook alles tegen.