Noordeloos Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 7-2

Nuttige oefenwedstrijd voor Rijsoord Vrouwen

Noordeloos – Ter voorbereiding op de herstart van de competitie a.s. zaterdag thuis tegen RFC VR 1 speelden de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen derdeklasser SV Noordeloos. Weliswaar erg vroeg om 10.00 uur bij Noordeloos maar het werd zeker een heel nuttige wedstrijd.

Met de beide grieppatiënten Amber van der Pol en Femke de Reus op de bank en zonder de geblesseerde Nienke Lodder en de zieke Demi Vrijman begon Rijsoord goed aan de wedstrijd. Het werd tegen de hoger spelende thuisclub een wedstrijd waarbij Noordeloos weliswaar in fases de overhand had, maar waarin Rijsoord zeker ook goed mee deed waardoor het een leuke pot voetbal werd. Defensief zat het bij Rijsoord heel goed in elkaar.  Reneé Oomkens organiseerde de defensie prima waardoor Noordeloos weliswaar wat kansen kreeg maar ook keepster Mariëlle Bode bleek in goede vorm.

Aan de andere kant kwam ook Rijsoord soms gevaarlijk door met kansen maar helaas had o.a. Chantal Vogel weinig geluk bij de afronding. Nieuwkomer Wendy Mulder (ex-RVVH), die haar debuut maakte, liet al zien een grote aanwinst voor de ploeg van Natasja Verschoor en Marianne Plomp te zijn. Een snoeiharde inzet van Wendy verdween net over. Met nog wat kansjes voor beide teams brak dan ook met een 0-0 stand de rust aan.

Spectaculair begin 2e helft
In het eerste kwartier was het bijna niet meer bij te houden, zoveel gebeurde er. Al in de 1e minuut een prima dieptepass van Shanisa Pinas op Wendy Mulder die heel beheerst fraai voor de 0-1 zorgde. Nog geen vier minuten later was de stand alweer 2-1 toen Noordeloos eerst een snelle aanval over rechts benutte en de inzet een beetje lucky achter Mariëlle Bode verdween. Weer één minuut later was wederom Wendy Mulder gevaarlijk maar haar inzet werd fraai gestopt. Haar revanche kwam echter direct daarna toen zij een voorzet van Chantal Vogel soepel binnen schoot en zo de 2-2 op het bord zette. Nog was het niet gebeurd want bij Rijsoord volgde een periode waarbij de organisatie niet helemaal vlekkeloos verliep waardoor Noordeloos uitliep naar 4-2. De 4-2 kwam voort uit een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop. Toch bleef Rijsoord hierna nog overeind en met een kanonskogel leek Wendy Mulder voor de 4-3 te zorgen maar om onbegrijpelijke reden werd deze wegens buitenspel (??) afgekeurd. De inspanningen gingen bij de Rijsoordsen hun tol te eisen en hierdoor kon Noordeloos in de slotfase nog uitlopen naar een wat geflatteerde 7-2 eindstand.

Al met al een goede oefenwedstrijd voor de Rijsoodsen die SV Noordeloos prima partij boden wat zeker vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. A.s. woensdag wordt nog geoefend bij CKC in Kralingseveer (aanvang 20.00 uur) waarna het a.s. zaterdag tegen RFC weer voor het ‘’eggie’’ wordt. Aanvang aan de Vlastraat: 12.30 uur