Pupil van de Week Levy Willemstein

Pupil van de Week Levy Willemstein geniet met volle teugen

RIJSOORD – Keeper Levy Willemstein van JO11-3 kwam zaterdag stralend de bestuurskamer in wandelen met zijn ouders en zusje Laura. Die ochtend had hij zelf een potje gevoetbald en de 0 gehouden (7-0 gewonnen) en die uitslag gaf hij bij de kennismaking even door aan trainer Marco van Rijn. Die zou tekenen voor zo’n uitslag van Rijsoord 1, maar we moesten realistisch blijven.

Levy kon zijn geluk niet op, want als echte Feyenoord supporter is er natuurlijk niets mooier dan een wedstrijd tegen sc Feyenoord van dichtbij meemaken. De warming-up was pittig, maar Levy deed vol overgave mee. Samen met zijn teammaatjes – JO11-3 ging op voor de Penaltybokaal – ging hij het veld op. Maar waar zijn teammaatjes een sprintje naar de zijlijn namen, bleef Levy staan voor het meest spannende moment van de middag: De aftrap.

Beheerst passeerde Levy de verdediging van sc Feyenoord en tikte de bal mooi in het net van zijn collega. Vanaf de bank zag Levy een spannende wedstrijd. Het laatste kwartier van de tweede helft was de spanning voor Levy niet te houden, hij ging er maar bij staan en had het liefst zelf het veld in gegaan om een handje te helpen. Rijsoord kwam gelijk en maakte vlak voor tijd zelfs de 2-1. Levy ging op in het gejuich, maar net terug in de dugout was daar meteen de teleurstellende gelijkmaker.

Jammer! Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel, maar nu was het zuur. Dat was ook de stemming in de kleedkamer achteraf. En daarom gaf Levy deze voetbalmiddag een 9.
Want als je vlak voor het einde van de wedstrijd denkt de winst in the pocket te hebben, en die gaat dan alsnog in rook op… is een 10 volgens Levy niet op zijn plaats. En terecht.

In de bestuurskamer ontving Levy uit handen van Danilo Alkema de gesigneerde Rijsoord bal en het certificaat. Scheidsrechter Roel van der Werff nam nog even het woord om Levy het fairplay vaantje te overhandigen. Een uniek exemplaar want dat was nog niet eerder gebeurd. En zo kwam er een einde aan een heerlijke voetbalmiddag.

Bekijk hier alle foto’s