Rijsoord JO13-1 - Papendrecht JO13-1 5-1

JO13-1 wint van Papendrecht in vriendschappelijk potje

RIJSOORD – Zaterdag 18 januari stond de 2e wedstrijd van 2020 op het programma, vriendschappelijk thuis tegen Papendrecht, een wedstrijd die tot stand is gekomen in bokschool Skanders omdat de zoon van boksmaat en collega Peter Rombouts hier speelt. Verder spelen er nog twee jongens die elk jaar present zijn op de voetbaldagen van Rijsoord en de gebroeders Short spelen er wat twee zonen zijn van mijn collega.
Zonder de werkende Youri maar wel met een voltallige selectie gingen wij om 10.30 uur van start. Door het afzeggen van de scheidsrechter bij JO17-2 verschoof Piet Klootwijk naar die wedstrijd en werd Jan gevraagd of hij wilde fluiten. Jan was eigenlijk blij dat hij een keer niet hoefde te vlaggen want dat zou Joff voor zijn rekening nemen maar Jan is te goed voor deze wereld dus hij ging snel andere schoenen halen wat overigens hard nodig was vanwege het baggerveld.

Ondanks het slechte veld weten wij onder leiding van aanvoerder Sven Papendrecht gelijk ver terug te dringen op eigen helft en na twee minuten mag Sjoerd al de eerste corner nemen en de afvallende bal wordt door Brent net naast geschoten. De toon is gezet. Na iets meer dan een kwartier krijgen zowel Alejandro als Wahkeem een open kans maar beide spelers schieten de bal te gehaast over. Ook Sjoerd weet de lange keeper met een afstandsschot niet te verschalken. In de 26e minuut is het Sjoerd die Wahkeem weg stuurt met een intelligent balletje en het schot van Wahkeem gaat via een verdediger in het doel: 1-0. Zoals Johan Cruijff al zei: je moet schieten anders kun je niet scoren. Brent heeft vervolgens een goed schot maar de bal komt via de paal weer terug het veld in waardoor wij met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

In de rust vooral gehamerd op de passing want die is bij een aantal spelers echt ondermaats wat niets met het veld te maken heeft.

Na vier minuten in de tweede helft komen wij op een 2-0 voorsprong. Het is Alejandro die een niet vol geraakt schot van Brent verlengd. Uit een pass van Lucas op Daniel komen wij snel daarna op 3-0. Lucas heeft vervolgens een mooie solo in petto maar zijn schot is net iets te zacht om over de lijn te gaan dus Daniel denkt het laatste zetje te geven maar doet dat in buitenspel positie. Daniel maakt dit snel goed door uit de draai met links de 4-0 binnen te schieten. Lucas heeft nog een mooie assist op Daniel maar Daniel is zich even niet bewust van de positie van de goal en tikt de bal overtuigend naast. Na een minuut of twintig veroorzaakt Olaf die verder prima speelde een penalty. Deze penalty werd een stuk overtuigender ingeschoten dan vorige week waardoor Sem kansloos was. Alejandro  doet vervolgens iets waar ik al maanden op hamer, je hoeft niet altijd een perfect wreeftrap uit te voeren om te scoren, soms is een punter voldoende en dat doet Alejandro: 5-1. Koen en Alejandro hebben nog kansen om de score te verhogen maar deze ballen gaan naast en over.

Een degelijke overwinning op een zwaar en slecht veld tegen een ploeg die gedegradeerd is uit de 1e klasse en welke wij over exact twee weken weer tegen komen. Zelfde tijd, zelfde plaats maar hopelijk niet hetzelfde veld. Jan bedankt voor het fluiten en Joff bedankt voor het vlaggen.

Volgende week zaterdag spelen wij om 10.30 thuis een inhaal competitiewedstrijd tegen VVGZ JO13-2. Tot zaterdag!