Rijsoord JO13-1 - Dubbeldam JO13-1 1-1 en 3-2 na penalty's

JO13-1 na spannende penaltyreeks door in Abel Cup

RIJSOORD – Zaterdag 11 januari stond de eerste (beker)wedstrijd (Abel Cup) van 2020 op het programma. De tegenstander was Dubbeldam die de eerste seizoenshelft op een verdienstelijke 2e plaats was geëindigd in de 1e klasse. Een geduchte tegenstander derhalve. Dat zijn wij echter ook want uit de Kleine Kraaien Kwis die traditiegetrouw gehouden wordt op de nieuwjaarsborrel bij Gerda & Ilmars bleek dat wij de eerste seizoenshelft 17 wedstrijden hebben gespeeld waarvan wij er maar één hebben verloren. Overigens bleek uit deze kwis dat onze sponsor naast Arjanovich nog een opmerkelijke bijnaam heeft 😉.

De selectie was compleet en is met 15 spelers eigenlijk te groot maar wij zijn uiteraard blij dat Sven weer helemaal de oude aan het worden is. Na een goede warming up in de AutoFirst truien gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld onder leiding van het duo Piet & Jan.

De eerste helft heeft Rijsoord een optisch veldoverwicht, het balletje gaat af en toe best aardig van blauw naar blauw maar echt gevaarlijk worden wij niet voor de goal van de tegenstander. Dubbeldam wordt dat wel tweemaal: de eerste keer brengt Sem goed redding met zijn voeten en de tweede keer strekt hij zich goed naar de hoek om een afstandsschot te verwerken. Met een 0-0 stand gaan wij de rust in.

In de rust hebben wij vooral benadrukt dat het enerzijds goed gaat maar dat wij anderzijds eerder voor het doel van de tegenstander moeten komen en minder moeten klooien in de hoeken van de velden.

In de 8e minuut van de tweede helft komen wij op een 0-1 achterstand door een mooie kopbal uit een corner. Daarnaast valt Wahkeem uit met een schouderblessure. Onder leiding van een excellerende Brent doen de jongens er nog een schepje bovenop. Brent is de eerste die de keeper test met een afstandsschot welke wordt gekeerd. Het volgende schot van Brent gaat net naast. Koen wordt vervolgens weggestoken, andermaal door Brent, maar zijn harde schot gaat voorlangs. De 1-1 hangt in de lucht maar de tijd begint ook te dringen. Het is Sjoerd die een vrije trap snel neemt en Koen diep stuurt, de voorzet van Koen wordt weggewerkt maar komt voor de voeten van Brent die hard uithaalt, dit schot wordt gekeerd maar de rebound is voor onze aanvoerder Daniel die de bal binnen tikt. In de slotseconden van de wedstrijd wordt Daniel alleen voor het doel gezet door Brent maar het schot gaat via de buitenkant paal het veld weer in. Eindstand 1-1 dus penalty’s.

De jongens die ons naar het Ridderkerks kampioenschap hebben geschoten, stonden ook nu weer klaar.
• Sjoerd die matig in de wedstrijd zat, nam de 1e penalty onberispelijk: 1-0
• Sem keert vervolgens gelijk de eerste van Dubbeldam: 1-0
• Brent schiet in dezelfde hoek als Sjoerd: 2-0
• Sem keert ook de tweede van Dubbeldam: 2-0
• Matin schiet helaas naast dus het blijft 2-0
• Dubbeldam scoort: 2-1
• Ook Koen schiet naast dus het blijft 2-1
• Dubbeldam scoort: 2-2
• Sem schiet iets te nonchalant waardoor de keeper kan redden: 2-2
• Dubbeldam kan de overwinning binnen halen maar Sem brengt weer redding, blijft 2-2
• De overige jongens stonden niet te trappelen dus Sjoerd gaat nog een keer. Ondanks de druk schiet hij weer mooi binnen: 3-2
• Sem laat zien geen Cilissen syndroom te hebben en pakt de vierde penalty waardoor Rijsoord na zes genomen penalty’s de reeks wint met 3-2 en naar de volgende bekerronde gaat.

Onder luid gejuich van de vele gemutste supporters gaan de jongens voldaan van het veld. Een terechte overwinning tegen een uitstekende ploeg uit de 1e klasse waardoor het nog teleurstellender is dat wij na de winterstop in de 2e klasse voetballen.

In de kleedkamer zorgt DJ Harm (kwis vraag) voor het muzikale vertier en Koen voor de chips.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur vriendschappelijk tegen Papendrecht JO13-1 die wij ook in de competitie tegen zullen gaan komen. Tot zaterdag!