JO8-1 kampioen wintertoernooi Spartaan'20

JO 8-1 start 2e seizoenshelft met toernooiwinst bij Spartaan ’20

RIJSOORD – Na een succesvolle najaarscompetitie met promotie naar de hoofdklasse konden we, na een weekje trainen, voor het eerst aan de bak bij het welbekende wintertoernooi van Spartaan ’20. Met voor ons onbekende tegenstanders uit de 1e klasse, was het afwachten hoe onze jongens ervoor stonden.

Naast heerlijk weer, beetje fris, stemde ook de aanvangstijd tot ieders tevredenheid. De eerste wedstrijd stond om 14:20 uur op het programma. We waren duidelijk gewaagd aan onze eerste tegenstander Semper Altius 8-1. Zoekende naar kansen kwam Aron vrij voor de keeper en tekende met een geplaatst schot, in de lange hoek, voor de 1-0. Dankzij uitstekend verdedigend werk van Damian en Bruce konden we dit vasthouden en doordat Bart vervolgens slim gebruik maakte van het indribbelen, zorgde hij met een strak schot voor de 2-0. Daarna werd het wat slordig en moest Sebb een tegentreffer incasseren. Maar de eerste, terechte, overwinning was daar…een goed begin is het halve werk.

De tweede tegenstander was FC Vlotburg 8-1. In hun eerdere wedstrijd waren ons al een paar handige dribbelaars opgevallen, dus we konden aan de bak. Dankzij uitstekende reddingen van Sebb, een sterke David, gezamenlijke arbeid en een dosis geluk (bal op de paal, bal van de lijn gehaald) bleef het lang 0-0. Toen haalde onze sluwe spits Sam hetzelfde trucje als Bart in de 1e wedstrijd uit en hoppa 1-0. Met zelfs een tegentreffer na het laatste fluitsignaal hadden we toch mooi de 3 puntjes weer binnen.

De gastheren van vandaag waren onze derde tegenstander. Een zeer rommelige wedstrijd, waarin we ondanks veel kansen (Aron, Bas en David) maar niet tot scoren kwamen. Dan komt die oude voetbalwijsheid om de hoek kijken, helaas, 1-0 achter. Gelukkig wist Aron met een goede steekpass Sam vrij te spelen en zorgde hij voor de aansluitingstreffer. Hierna volgde nog een aantal spannende minuten maar met een terecht afgekeurd doelpunt van Spartaan ‘20 bleef het toch 1-1.

De laatste wedstrijd mochten we aantreden tegen Bergambacht 8-1. Met slechts 2 punten was het kampioenschap dichtbij. Ondanks dat dit de minste tegenstander was moesten we, dankzij een lange middag en een gebrek aan concentratie, al snel de 1-0 incasseren. Gelukkig werd na de 1-1 van Aron, een van achteruit mooi opgebouwde aanval (via Bruce, Damian en Bas) daarna met een counter van Bart het kampioenschap veiliggesteld.

Een hele knappe prestatie van onze jongens, die zich van hun beste kant hebben laten zien tijdens deze middag in Rotterdam. De trainers en toeschouwers hebben ontzettend genoten van de prestaties en sfeer binnen het team.
De prijsuitreiking had een feestje moeten worden, helaas bleek de puntentelling niet helemaal correct. De emotie zat toch al hoog omdat we vanaf volgende week volgens de nieuwe indeling gaan spelen. Maar…gelukkig werden we na overleg alsnog tot kampioen uitgeroepen. Wat uiteraard in de kleedkamer luidkeels gevierd werd.