Rijsoord JO13-1 - ASWH JO13-2 4-1

JO13-1 sluit jaar goed af

RIJSOORD – Na afgelastingen tegen VVGZ en Seolto konden we eindelijk weer aan de bak, thuis tegen ASWH JO13-2. Het was de vraag hoe wij ervoor stonden na drie weken geen wedstrijd, daarnaast hadden een aantal jongens een ‘kater’ van de Rijsoord disco (een aantal vaders ook trouwens 😊).

Zonder de grieperige Sven gingen wij op het kunstgras om 10.30 uur van start onder leiding van het inmiddels legendarisch duo Piet en Jan. Het eerste kwartier is bijzonder rommelig, de bal gaat niet vaak van een blauwe naar een blauwe mede door de harde wind die dwars op het hoofdveld staat. Na een minuut of twintig komen we iets beter in ons spel wat direct resulteert in een treffer: aanvoerder Alejandro stuurt Daniel diep weg en Daniel kan de verdediger goed voor blijven door zijn lichaam ertussen te houden en hij weet ook nog eerder dan de keeper bij de bal te komen: 1-0. Na een schitterende pass van Matin heeft Lucas de 2-0 op zijn slof maar de keeper brengt goed redding.

In de rust hebben we nogmaals de doelstellingen doorgesproken, verdedigers moeten opbouwen, middenvelders moeten van 16 tot 16 lopen en aanvallers moeten de ballen laten vallen als ze met de rug naar de goal staan en diepte zoeken als ze met het gezicht naar de goal staan.

Vanaf de aftrap stuurt Sjoerd Koen diep weg maar zijn harde schot gaat voorlangs. Niet veel later krijgen we een vrije trap net buiten de zestien en onze specialist Sjoerd laat het weer zien: 2-0. ASWH wordt ook gevaarlijk want op een eerste inzet kan Thijmen nog redding brengen op de lijn maar een mooi afstandsschot zorgt voor de 2-1. ASWH denkt dat er wat te halen valt maar op aangeven van Sjoerd zorgt Brent voor de 3-1. De Oreo sokken van Brent hebben weer geluk gebracht. Daniel kan zijn goede wedstrijd bekronen met een tweede goal uit een schitterende voorzet van Koen maar in plaats van te koppen raakt hij de bal met zijn schouder waardoor het 3-1 blijft. De steeds mee inschuivende Matin zorgt met een snoeihard afstandsschot voor de 4-1. In de slotminuut wordt Koen nog getorpedeerd wat echt te veel was voor zijn ribben waar hij al last van had.

Een degelijke overwinning in de laatste wedstrijd van het jaar 2019 waardoor wij qua verliespunten op een 3e plaats zijn geëindigd in de 2e klasse, hopelijk voldoende om promotie naar de 1e klasse af te dwingen.
Na de wedstrijd gingen wij met z’n allen foto’s nemen bij AutoFirst Molenvliet die ons een aantal weken geleden in nieuwe pakken heeft gestoken. Nogmaals dank Arjanovich!