Selectie Rijsoord uitgedund

Kansloze nederlaag v.v. Rijsoord

door Wim de Rooij

 

Het werd zaterdagmiddag in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Achilles Veen een kansloze nederlaag. Aan het einde van de wedstrijd stond er een 7-0 nederlaag voor Rijsoord op het scorebord. Daar waar de Kraaien dachten dat er, gezien de ranglijst, wellicht nog wat te halen was in Veen kwamen zij bedrogen uit. Gezien de andere uitslagen is er na deze zaterdagmiddag in de staart van de hoofdklasse A overigens weinig veranderd.

 

Het werd een slechte prestatie van Rijsoord, maar er waren wel wat feiten die in het voordeel van de Kraaien pleiten. Ook deze wedstrijd waren Jimmy van der Vaart en Tevyn Biekman nog geblesseerd en ook Marcello Gomes da Veiga kon vanwege ziekte niet worden opgesteld. Met het gemis aan drie vaste waarden binnen de selectie moet je al inleveren. En tel daarbij op dat verdediger Leon van den Heerik fel geattaqueerd werd en al na een kwartier geblesseerd het veld moest verlaten. De in die periode zwak leidende scheidsrechter Niels Boel hield het echter op een duel rond de bal. En na ruim een half uur moest ook Chris Promes geblesseerd het veld verlaten. En natuurlijk kwam het arbitrale trio in de eerste helft ook niet goed voor de dag. Twee doelpunten hadden meer dan een luchtje van buitenspel en in één geval stond de assistent uitgebreid te vlaggen voor buitenspel van Chris Promes, terwijl de bal via een speler van de thuisploeg bij hem terecht kwam. Dan blijft het moeizaam voetballen.

 

Eigen boezem

Maar Rijsoord moet voor wat betreft deze monsternederlaag vooral de hand in eigen boezem steken, want daarvoor werden teveel individuele fouten gemaakt. Het begon al in de eerste minuut, toen de thuisploeg vanaf de aftrap mocht doorgaan en Remon Koenen al dan niet in buitenspel van links mocht uithalen en doelman Özrak van Rijsoord kansloos laten; 1-0. Het tweede doelpunt viel in de periode dat Leon van den Heerik geblesseerd het veld moest verlaten en Rijsoord in afwachting van de wissel met tien man speelde. Dat was net op het moment dat Rijsoord de draad oppakte en het spel naar zich toe probeerde te trekken. Leon van den Heerik werd in zijn opmars (te) hardhandig afgestopt met zijn vertrek vanaf het veld als gevolg. Donovan Lioe Anjie verving hem. In die periode liepen de gemoederen in het veld af en toe wat hoog op en zeker toen Rijsoord doorspeelde bij een blessure van een van de spelers van de thuisploeg. Tel daarbij op dat de assistent Chris Promes onterecht terug vlagde voor buitenspel en het zal duidelijk zijn dat het arbitrale trio een moeilijke periode had. Nadat ook Chris Promes geblesseerd het veld had moeten verlaten kon Achilles Veen probleemloos uitlopen naar 4-0, waarbij de vierde treffer ook verdacht veel op buitenspel leek.

 

De tweede helft was natuurlijk al gespeeld en de thuisploeg kon nog verder werken aan het doelsaldo, omdat er nog eens drie doelpunten aan het totaal konden worden toegevoegd. De spelers van Achilles Veen werden daarbij enkele maken ruim door Rijsoord in de gelegenheid gesteld. Met de eindstand van 7-0 werd het een wedstrijd om gauw te vergeten en vooral weer een keer recht te zetten als Achilles Veen op bezoek komt. Maar dat duurt nog een enkele maand. De komende week staat nog een bekerwedstrijd op het programma. En dat is die tegen SVW uit Gorinchem. Deze wedstrijd begint op de Vlasstraat om 14.30 uur.

 

Opstelling: Ragip Özrak – Leon van den Heerik (17. Donovan Lioe Anjie) – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot (46. Jochem Bakker) – Danilo Alkema – Stephan Ooms – Chris Promes (36. Casper Gerritse) – Lorenzo van der Heijden.