Oranje Wit Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 2-0

Rijsoord Vrouwen zwaar gehavend ten onder

RIJSOORD – Met een waslijst aan blessures en nu ook nog enkele zieken moesten de Rijsoord Dames afgelopen zaterdag op bezoek bij Oranje Wit in Dordrecht. Het was voor de coaches Natasja Verschoor-van der Linden en Marianne Plomp weer een hele puzzel om een elftal op de been te brengen, want naast de langdurig geblesseerden haakten nu ook Reneé Oomkens en Nienke Lodder door ziekte af terwijl Shanisa Pinas door werk verstek moest laten gaan.

Gelukkig was Elise van der Kuil bereid om als reserve op de bank plaats te nemen. Met een hierdoor sterk gewijzigde formatie waarbij sommige speelsters op een vreemde positie  kwamen te spelen, was het duidelijk dat Oranje Wit de bovenliggende partij zou zijn. Rijsoord knokte voor iedere meter en wist heel lang stand te houden mede doordat keepster Mariëlle Bode een wereldpartij keepte en zo haar doel schoon hield. Aan de andere kant kwam een eenzame spits Demi Vrijman op een eiland te staan en kon daarom ook geen potten breken tegen de defensie van de Dordtse ploeg. Lang hield Rijsoord stand maar in de 38e minuut was het dan toch Oranje Wit dat de score opende. Weliswaar redde Mariëlle Bode eerst nog fraai maar werd in de rebound toch gepasseerd. Met deze 1-0 stand kwam ook de ruststand op het bord.

Redelijk herstel na de rust
Na wat omzettingen in de rust kwam Rijsoord wel beter in de wedstrijd en men kreeg ook enkele kansjes die echter geen treffer opleverde. Na een kleine twintig minuten moest ook Amber van der Pol geblesseerd uitvallen waardoor Elise na een lange blessure periode weer wat minuten kon gaan maken. Oranje Wit kon de score niet opvoeren omdat de Rijsoordsen bleven strijden voor iedere meter. Na een klein half uur kwam de 2-0 dan toch toen een formidabel afstandsschot klem in de kruising achter Mariëlle Bode verdween.

Zo werd het wederom een nederlaag maar als de blessurelijst straks gaat afnemen en de Rijsoord Vrouwen met dezelfde instelling en teamgeest blijven spelen moeten de punten zeker een keer gaan komen. En als dan ook het geluk een keer de goede kant opvalt is er zeker perspectief.

A.s. zaterdag om 12.30 uur de laatste wedstrijd van 2019 als R.F.C. uit Raamdonksveer op bezoek komt.