Pupil van de Week : Luuk van Stoppelenburg

Pupil van de Week Luuk brengt Rijsoord geluk

RIJSOORD – Luuk Stoppelenburg was 7 december Pupil van de Week bij de wedstrijd Rijsoord – Smitshoek. Luuk vertelde dat hij dit niet had verwacht, dus de verrassing was groot toen hij deze week werd uitgenodigd. Luuk had zijn vader, broer Daan en vriendje Mats meegenomen. Hij had veel zin in deze middag, maar volgens zijn vader was hij wel een beetje zenuwachtig. Na de uitleg  van wat er allemaal op het programma staat zo’n middag, werd Luuk al snel opgehaald en meegenomen naar de kleedkamer van de mannen van Rijsoord 1.

Voor de wedstrijd deed Luuk mee met de warming-up en liet hij zich niet kennen. Tijdens het overspelen van de bal deed Luuk goed mee. Het was vandaag dubbel feest want in de rust moest Luuk met zijn team op voor de Penaltybokaal. Tijdens de warming-up wist hij tips van Mitchel (reservekeeper) te ontfutselen over hoe hij het beste een panna kan maken.

De wedstrijd ging beginnen en Luuk liep naast de scheidsrechters het veld op. Na het schudden van de handen van de spelers van Rijsoord en Smitshoek, mocht Luuk toekijken hoe de scheidsrechter de munt in de lucht gooide. De wedstrijd kon beginnen en Luuk mocht als eerste proberen te scoren. Hij liep met gemak langs de spelers van Smitshoek en na het naderen van de keeper maakte Luuk een mooi manoeuvre. Hij passeerde ook de keeper met gemak en scoorde.

Luuk gaf het goede voorbeeld aan de mannen van Rijsoord, nu was het aan hen. Tijdens de wedstrijd zat Luuk tussen de reservespelers in de dug-out, waar hij geconcentreerd en vol spanning naar de wedstrijd zat te kijken. Luuk zag Rijsoord winnen van Smitshoek met 1-0.

Na de wedstrijd werd er een feestje gevierd in de kleedkamer, waarbij Luuk door de spelers op de tafel werd gezet. Ze zongen met elkaar het enige echte kraaienlied. In de bestuurskamer vertelde Luuk dat hij het feestje in de kleedkamer erg leuk vond. En dat snappen we wel na het zien van de beelden.

 

Luuk vertelde dat er voor het begin van de wedstrijd geen tactieken werden besproken, maar dat er gezellig met elkaar werd gepraat en muziek werd gedraaid. Van Mike van Dongen kreeg Luuk een certificaat en een bal met alle handtekeningen van de spelers van Rijsoord 1. Luuk vertelde dat hij de middag erg leuk gevonden had en gaf deze middag dan ook een dikke 10.