Groot Ammers Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 1 3-2

Strijdbaar Rijsoord Vrouwen nipt onderuit bij Groot Ammers

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag moesten de Rijsoord Vrouwen op bezoek bij het sterke Groot Ammers dat op een keurige derde plaats stond voor aanvang van de wedstrijd. Rijsoord moest het doen met in het doel Demi Vrijman die de geblesseerde Mariëlle Bode weer prima verving. Ook de jonge debutante Danique Lommel begon in de basis en maakte zo haar debuut in Vrouwen 1. Vooraf had Groot Ammers de indruk dat, gezien de stand op de ranglijst, het een simpele overwinning zou moeten worden maar dat viel achteraf erg tegen want Rijsoord was niet van plan om daar aan mee te werken.

Hoewel de eerste grote kans voor Groot Ammers was en dat ook wel de bovenliggende partij was, was het toch Rijsoord dat verassend de score opende toen een sublieme voorzet van Femke de Reus de gedreven spelende Chantal Vogel bereikte die beheerst de 0-1 op het bord bracht. Helaas kon Rijsoord niet lang van de voorsprong genieten, want vijf minuten later stond de 1-1 al op het bord en toen twee minuten later Groot Ammers zelfs de leiding nam leek een grote nederlaag aanstaande maar Rijsoord herpakte zich snel. Na een half uur kwam Karin Leijs in het veld die, weliswaar wat later, en rechtstreeks vanaf het vliegveld vanuit Spanje naar Groot Ammers kwam, Danique Lommel verving. Helaas kon zij ook niet voorkomen dat Groot Ammers in de 31e minuut op 3-1 kwam. Met Shanisa Pinas en weer Danique Lommel voor de geblesseerd geraakt Daniela de Wilde en de wat aangeslagen Nikita Pieren ging Rijsoord toch op zoek naar de aansluiting en het was wederom Chantal Vogel die vijf minuten voor de rust de bal onderschepte in de defensie van Groot Ammers en zo voor de 3-2 zorgde wat tevens de ruststand werd.

Enorme inzet helaas niet beloond
Na de pauze eenzelfde spelbeeld eigenlijk met een sterker Groot Ammers maar de defensie o.l.v. de uitstekend spelende Reneé Oomkens en de goed coachende Demi Vrijman hield prima stand. Voor iedere bal werd gestreden en Groot Ammers begon duidelijk nerveus te worden van het idee dat Rijsoord in de wedstrijd bleef. Ook Amber van der Pol en Iris Breur bleven uitstekend overeind in de defensie waardoor het tot het einde spannend bleef en met iets meer geluk had ook de 3-3 nog kunnen vallen maar helaas bleef het bij een 3-2 eindstand.

Een groot compliment voor de Rijsoordsen voor de getoonde inzet waarbij ook debutante Danique Lommel kan terug kijken op een prima debuut. Helaas leverde het geen punt op maar zo spelend komen die punten er zeker. Volgende week weer een thuiswedstrijd als Zwaluwe op bezoek komt aan de Vlasstraat. Aanvang: 12.30 uur