Rijsoord JO13-1 - Virtus JO13-1 4-0

Degelijke overwinning voor JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 23 november 2019 stond alweer de 8e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen het onbekende Virtus uit Zevenbergen. Het was vandaag een bijzondere wedstrijd want met de comeback van Sven was de selectie voor het eerst dit seizoen compleet met 15 spelers.

Om 10.30 uur gingen wij van start op het moeilijk bespeelbare gras van het C-veld onder leiding van scheidsrechter Piet Klootwijk en grensrechter Jan die zelf al de wedstrijd van JO13-2 had gefloten.

De eerste minuten hebben alle spelers zichtbaar moeite met het veld want het is niet echt te doen om erop te dribbelen. Na een minuut of tien nemen de Rijsoord jongens het heft in handen en wordt Koen schitterend diep gestuurd door Sjoerd maar zijn inzet wordt gekeerd en ook de rebound is voor de keeper. Niet veel later herhalen deze twee jongens hun kunstje want het is andermaal Sjoerd die Koen weg stuurt maar nu gaat zijn inzet voorlangs. Na 22 minuten komen wij op een 1-0 voorsprong: een vrije trap van Sjoerd belandt via Alejandro bij Quinten die de bal het laatste zetje geeft. Virtus denkt voor rust nog op 1-1 te komen maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Sven heeft voor rust zijn eerste minuten weer gemaakt maar zijn bovenbeen voelde nog niet helemaal goed maar wel goed genoeg om de tweede helft ook nog wat minuten te maken.

Na vier minuten komen wij op 2-0 door een eigen doelpunt uit een corner van Sjoerd. Na 9 minuten komen wij zelfs op 3-0 door Koen andermaal uit een assist van Sjoerd. Vervolgens geeft Brent een mooie pass langs de lijn op Koen, de voorzet van Koen is mooi maar helaas iets te hard voor de instormende Wahkeem en Daniel. Virtus komt er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas, éénmaal hebben ze nog een vrije trap op de goal maar Sem staat prima gepositioneerd. Koen is de tweede helft behoorlijk los want hij geeft weer een goede voorzet op Alejandro maar zijn inzet gaat over. Over de linkerkant zijn we iets minder gevaarlijk wat logisch is omdat wij een team hebben die op Goesie na uit rechtspoten bestaat waardoor ze van natura sneller de rechterkant op draaien. Toch zorgt Lucas ervoor dat Wahkeem twee keer gevaarlijk kan worden maar zijn laatste acties waren niet fortuinlijk waardoor het geen goals werden. Het horloge van scheidsrechter had wat kuren want inmiddels zaten we in de 35e minuut van de tweede helft. Op zich geen probleem voor het team behalve dat Sven op zijn tandvlees liep. Uit een pass van Brent is het Koen die de laatste treffer voor zijn rekening neemt: 4-0.

Een mooie degelijke overwinning tegen geen verkeerde ploeg. Verdedigers en keeper mooi weer de nul gehouden. Het hele team speelde voldoende maar ik was blij om te zien dat zowel Sjoerd als Harm een goede wedstrijd speelden aangezien ze beide vanwege verschillende redenen een deukje in hun vertrouwen hadden opgelopen. Goed gedaan jongens!

Volgende week zaterdag spelen we thuis om 10.30 uur tegen VVGZ JO13-2. Tot zaterdag!