Rijsoord MO15-1 - Hardinxveld MO 15-1 1-0

Knappe overwinning MO15-1 op Hardinxveld MO15-1

RIJSOORD – De meiden van Rijsoord MO15-1 stonden voor hun 7e competitie duel. De eerste zes waren in net zo veel winst als verlies partijen geëindigd. Al waren de winstkansen in twee verliespartijen vrij groot geweest .

Deze wedstrijd was tegen de nummer twee die op drie punten van koploper Heerjansdam MO 15-1 stond. Wederom een tegenstander waar we iets tegen wilden bereiken. De meiden maken goede stappen en wilden deze wedstrijd net als de wedstrijd vorige week in winst proberen om te zetten. Omdat de M15 maar 14 speelsters heeft doen er regelmatig meiden van de MO13 mee. De MO13 is nog een erg jong team maar wel met potentie. Deze keer waren Evy en Nikki van de partij, zij hadden reeds een wedstrijd gespeeld maar waren bereid om de MO15 te helpen. Top!

De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand en het spel ging dan ook heen en weer. In de loop van de eerste helft pakte Hardinxveld de overhand maar onze keepster Ruby kon met goed ingrijpen het doel schoon houden . Einde eerste helft kreeg Rijsoord al wat meer grip op hun tegenstander en na een positief gesprek in de rust waren de meiden er van overtuigd dat er zeker winst kansen waren.

De tweede helft was dan ook van af het begin voor Rijsoord. Nikki was achterin samen met Esther, Megan en onze zwarte Piet (Mila) hun tegenstander op alle fronten de baas.
Op het middenveld konden ze steeds meer druk naar voren geven waardoor er kansen kwamen. De grootste kans was voor Evy, zij kon net niet genoeg kracht achter de bal krijgen maar de diagonaal ingeschoten bal was toch maar net houdbaar voor de keepster van Hardinxveld.

De laatste 10 minuten werd er nog extra aanvallend gewisseld en werd er vol voor de winst gespeeld. En die winst die kwam er. Onze centrale middenvelder Sienna kon van een meter of 22 aanleggen en haar schot belande in de rechter bovenhoek. De meiden vlogen elkaar in de armen en na de aftrap van Hardinxveld was het ook gelijk afgelopen. Een nipte winst waar het hele team vol voor is gegaan .

De tweede of derde plek zit er nog zeker in en dat zou een top prestatie zijn. Ook al omdat het grootste deel van het team in principe nog maar eerste jaars onder 15 is. Na de wedstrijd kregen we van de coach van Heerjansdam een groot compliment. Hij was komen kijken hoe de nummer twee speelde en vond de overwinning een terechte .
Ruby – Emma – Mila – Megan – Nikki – Esther – Jessica – Deanne – Sienna – Mirte – Lily – Sanne – Ilsa – Evy – Nikki (M13-1) gefeliciteerd!

Ron bedankt voor het vlaggen en op naar de volgende wedstrijd .