Drechtstreek JO13-1 - Rijsoord JO13-1 1-1

JO13-1 laat 2 punten liggen in Papendrecht

RIJSOORD – Zaterdag 16 november 2019 stond de 7e competitiewedstrijd op het programma, uit om 08.30 uur tegen Drechtsteek uit Pipe City.

De groep was weer compleet op Sven na maar zijn comeback zit er gelukkig aan te komen. Alle jongens hadden hun nieuwe pak aan, gesponsord door Autofirst Molenvliet. Het was vroeg en het was koud maar het gras van het bijveld was goed bespeelbaar. Joffrey was van de week geblesseerd geraakt na een slopende tenniswedstrijd tegen Ilmars en ondergetekende maar hij was fit genoeg om de vlag over te nemen van onze vaste grensrechter Jan.

Onder leiding van een jonge scheidsrechter gingen wij goed van start want het is Brent die na een minuut al tot een schot kan komen maar deze gaat net naast. Vervolgens wordt Koen mooi diep gestuurd, die zet de bal goed voor en Daniel laat de bal vallen op Brent. De inzet van Brent kan de keeper verwerken tot een corner. Uit deze scherp aangesneden corner van Sjoerd kan Daniel de bal mooi op de doellijn binnenkoppen: 0-1. Aan de andere kant lopen wij echt te knoeien in de verdediging waardoor Drechtstreek een grote kans krijgt welke gelukkig voor ons wordt verprutst. Thijmen heeft nog bijna succes met een hoge verkeerd geraakte bal met zijn linker en Sjoerd zet Alejandro alleen voor het doel maar zijn schot wordt gered door de keeper.

In de rust krijgt Sven een kadootje van aanvoerder Sem wat al een aantal weken geleden geregeld was door Gerda (nogmaals bedankt). Ondanks de 0-1 voorsprong was het spel zeer slordig, de diepte werd veel te snel gezocht dus wij hebben benadrukt dat ze eerst goed positiespel dienen te spelen oftewel eerst gewoon de bal een paar keer naar een blauwe spelen.

De eerste kans in de tweede helft is voor Daniel maar zijn schot uit de draai kan gered worden door de keeper. Niet veel later heeft Lucas een grote kans maar zijn schot is te gehaast en gaat daardoor ruim naast. Het moet gezegd worden dat de bal iets beter rondging de tweede helft maar echt grote kansen kwamen er niet meer waardoor het spannend bleef. Sporadisch kwam Drechtstreek eruit maar echt gevaarlijk werden zij ook niet. Een grote fout van ons achterin zorgde voor helaas voor de gelijkmaker en een hoop verdriet bij de veroorzaker. Ondanks een verdwaalde voorzet van Quinten op de paal en een schot net naast van Matin mochten wij onze handen nog dichtknijpen want een vrije trap van Drechtstreek belandde op de bovenkant lat.

Een teleurstellend resultaat wat vooral kwam door het onrustige spel. Positief is dat de jongens zelf ook heel teleurgesteld waren over de wedstrijd wat ook duidelijk te zien is op de foto.