Almkerk Vrouwen 1 - Rijsoord Vrouwen 6-2

Rijsoord Vrouwen ten onder bij Almkerk VR 1

RIJSOORD – Met een krappe selectie van 12 speelsters gingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek bij Almkerk VR 1 dat op een 7e plaats stond op de ranglijst terwijl Rijsoord voorlaatste in de stand stond. Vol goede moed begonnen de Rijsoordsen aan de wedstrijd maar al in de 2e minuut kwam men op achterstand toen Almkerk in buitenspelpositie kon doorbreken en ondanks het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Cynthia Bruinsma de treffer toch werd goedgekeurd. Helaas zou dit zich in de 2e helft nog twee keer voordoen maar toen was het kwaad al geschied.

Rijsoord herpakte zich echter snel en in de 6e minuut was Chantal Vogel dichtbij de 1-1 maar haar inzet verdween helaas voorlangs. Almkerk was wel de bovenliggende partij en zette Rijsoord stevig onder druk. Vooral de lange bal die door Almkerk veel werd gehanteerd zorgde voor veel problemen. Met bijna een half uur gespeeld werd in een tijdsbestek van drie minuten de score door Almkerk opgevoerd naar een hopeloze 3-0 achterstand. En toen in de 38e minuut een klutsbal via een Rijsoord-speelster achter keepster Demi Vrijman verdween en zo voor en 4-0 stand zorgde leek een monsternederlaag in het verschiet te liggen. Toch slaagde Rijsoord er in om vlak voor de pauze de stand op 4-1 te brengen toen een strafschop wegens hands door Chtanal Vogel onberispelijk werd ingeschoten.

Na de thee leek Rijsoord zich nog verder te herpakken, want nadat de vandaag weer attent en goed keepende Demi Vrijman met een knappe redding een treffer voorkwam was het wederom Chantal Vogel die met een treffer voor de 4-2 stand zorgde. Er leek nog meer in te zitten maar helaas was het Almkerk dat uitliep naar 6-2 al was bij beide treffers het vlagsignaal voor buitenspel geen reden voor de matige arbiter van dienst om de treffers te annuleren. Zo werd het uiteindelijk toch nog een geflatteerde nederlaag. Chantal Vogel was met een knal op lat nog dichtbij de 6-3. Wel een verdiende nederlaag voor de Rijsoord Vrouwen waarbij vooral een zwakke 1e helft door Almkerk werd afgestraft maar ook een nederlaag die door de drie buitenspelgoals te hoog uitviel.

Volgende week krijgen de Rijsoordsen weer een kans om zich te revancheren als de nummer 9 RFC VR uit Raamsdonksveer op bezoek komt. Aanvang: 12.30 uur