Groote Lindt JO13-1 - Rijsoord JO13-1 1-5

JO13-1 blijft in ’the winning mood’

RIJSOORD – Na de euforie van afgelopen donderdagavond tegen RVVH stond er alweer een nieuwe competitiewedstrijd op het programma, de 14e !!! wedstrijd van het seizoen alweer. Ditmaal tegen Groote Lindt die wij ook al in de beker waren tegengekomen (1-4 winst).

Matin was voor het eerst zonder zijwielen gaan fietsen met een valpartij tot gevolg. Hij wilde er echter toch graag bij zijn, Alejandro had wat last van zijn lies en Brent had een beetje last van zijn buikspieren want hij moest mee van zijn moeder naar de sportschool 😉. Sven (en Sander) waren er gelukkig weer bij om ons te supporteren.

Met Rijsoord JO11-4 (mijn Gijs) op het naastgelegen veld begonnen wij om 08.30 uur op de uitstekende grasmat van het hoofdveld onder leiding van aanvoerder Harm met Alejandro, Matin en Koen als eerste wissels aan de wedstrijd. Na een leuk praatje van de inmiddels bekende Groote Lindt scheidsrechter (inclusief spuitbus) begonnen wij matig aan de wedstrijd want binnen de minuut hadden wij al op achterstand kunnen staan. De aanvaller schoot echter ver naast. Ook de tweede kans is voor Groote Lindt maar ook deze bal gaat gelukkig naast. Aan de andere kant zijn wij wel succesvol want uit een corner van Sjoerd kan Quinten na een korte scrimmage intikken: 0-1. Het wordt vervolgens bijna 0-2 maar de kopbal van Daniel uit een schot van Goesie wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Brent wordt vervolgens goed vrij gespeeld door Sjoerd maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Hierna klinkt er veel gejuich van de tribune van een aantal van onze soccermoms maar de bal van Daniel ging toch echt naast. Net voor rust schiet Sjoerd mooi over de keeper vanuit de rechterhoek maar zoals hij zelf zei was het niet zijn bedoeling. Met een 0-2 voorsprong gaan wij de rust in.

In de tweede helft is er het eerste kwartier niet veel te beleven totdat de Lindt via een mooi schot op 1-2 komt en het idee heeft dat er iets te halen valt. Er volgen nu ook een aantal minuten waarin de verkeerde spelers in één tegen één situaties komen dus hier moeten ze echt van leren. Uit een corner van Sjoerd belandt de bal via Lucas bij Daniel die de 1-3 binnen tikt. Sjoerd stuurt vervolgens Koen diep weg die mooi over de keeper heen schiet: 1-4. Wahkeem heeft vervolgens nog een mooie kans maar hij kan net niet de keeper voorbij. Vervolgens zijn er nog verschillende goede mogelijkheden die helaas door buitenspel staan niet doorgaan. Brent neemt het slotakkoord voor zijn rekening en schiet mooi de 1-5 binnen.
Onder het genot van chips van Wahkeem en muziek van DJ Harm wordt de overwinning gevierd. Het was deze wedstrijd pover van onze kant maar dan nog hebben wij voldoende basis om niet in de problemen te komen.

Jan bedankt weer voor het vlaggen. Woensdag spelen wij om 18.30 uur thuis voor de beker tegen Dubbeldam JO13-1. Tot woensdag!