RVVH JO13-1 - Rijsoord JO13-1 4-5 na penalty's

En ook JO13-1 flikt het: Ridderkerkskampioen!

RIJSOORD – Donderdag 7 november 2019 was een datum die al een tijdje in de hoofden van de jongens ronddwaalde want dat was de dag van de finale. Na onze overwinningen op Slikkerveer (3-2) en Bolnes (14-0) lagen wij op pole position voor het Ridderkerks kampioenschap. Door het niet doorgaan van de wedstrijd Slikkerveer – RVVH werd echter in goed overleg met beide clubs besloten om de wedstrijd tussen eerste klasser RVVH en tweede klasser Rijsoord niet als een poulewedstrijd te zien maar als een finale die na tweemaal 30 minuten bij gelijke stand beslist zou worden door penalty’s.

In de kleedkamer waren de zenuwen duidelijk zichtbaar dus voordat wij met de warming up begonnen, was het eerst zaak om de druk van de ketel te halen. Mijn ‘mentale’ praatje had blijkbaar zijn uitwerking want de gezichten werden wat minder strak.

Ondanks de vele regen, was het gras van het bijveld prima bespeelbaar dus zonder de nog steeds afwezige Sven gingen wij met 14 man van start waarbij de eerste wissels bestonden uit Lucas, Olaf en Daniel en Wahkeem voor het eerst de aanvoerdersband om zijn arm had.
Na slordig balverlies op het middenveld kwamen wij helaas al na drie minuten op een 1-0 achterstand. De jongens laten hun kop niet hangen en nemen het heft in handen. Het is Brent die keeper Dylan (oud klasgenoot van Harm, Sjoerd en Goesie) voor het eerst test met zijn linkerbeen. Vervolgens wordt Koen tot tweemaal toe mooi diep gestuurd maar beide keren is de keeper een fractie van een seconde eerder bij de bal. Uit een corner van Quinten kan Lucas mooi zijn hoofd achter de bal zetten maar ook deze bal wordt gered.

Ondanks de achterstand overheerst in de rust het gevoel dat wij vanavond gewoon Ridderkerks kampioen kunnen worden. We zijn agressiever in de duels en creëren meer kansen.

Net na rust breekt Koen goed door over de rechterkant en legt de bal op een getrainde manier terug op de rand zestien. Wahkeem raakt de bal helaas niet vol. Na twintig minuten krijgen wij eindelijk loon naar werken. Het is Wahkeem die een mooi lobje geeft over de keeper: 1-1. Heel snel hierna lopen helaas twee van onze verdedigers elkaar in de weg waardoor zij niet goed kunnen uitverdedigen. De aanvaller van RVVH is er als de kippen bij om de bal laag langs Sem te schieten: 2-1. Er resteert niet veel tijd meer dus Matin wordt naar het front gestuurd waardoor onze verdedigers één op één gaan spelen. In de slotseconden van de wedstrijden krijgen wij nog een corner die door Sjoerd wordt genomen. De bal wordt vervolgens niet goed weggewerkt waarna Alejandro de bal met links binnen weet te schieten. Alej probeert van vreugde nog zijn shirt uit te trekken maar hij wordt bedolven onder alle spelers. Met een 2-2 eindstand fluit de scheidsrechter onmiddellijk af waarna wij ons op kunnen maken voor de penalty reeks. Met de penalty bokaal van afgelopen zaterdag nog in ons geheugen, maakten wij ons niet te veel zorgen. We hebben namelijk een aantal hele koele en coole strafschopnemers.

Het is RVVH die mag beginnen: 1-0. Sjoerd maakt vervolgens 1-1. RVVH maakt 2-1. Matin maakt 2-2. Onder het toeziend oog van ome Aart pakt Sem schitterende de 3e penalty waarna Brent die niet stond te springen om een penalty te nemen ons voor het eerst op een voorsprong zet: 2-3. RVVH maakt 3-3 en Koen houdt ondanks zijn knieklachten het hoofd koel: 3-4. RVVH maakt zijn laatste penalty: 4-4 waardoor de druk op Sem komt te liggen. Persoonlijk heb ik geen seconde getwijfeld dat Sem zou missen want Sem mist geen penals en ook nu niet: 4-5.

Na Rijsoord JO9-1, Rijsoord JO11-1 is ook Rijsoord JO13-1 dit seizoen Ridderkerks kampioen en dat wordt gevierd met laat maar waaien, blauwe rook, toeters en kinderchampagne (bedankt weer ouders). Een aantal jaren zijn wij met een aantal vaders/trainers druk bezig om de jeugdopleiding verder vorm te geven dus dan mogen wij best een beetje trots zijn op deze unieke prestatie. Dubbel trots op de jongens van JO13-1 want de harde kern van deze lichting is ook al Ridderkerks kampioen geworden in het jaar 2015/2016 en 2017/2018. Nogmaals gefeliciteerd jongens!
Jan bedankt weer voor het vlaggen. Zaterdag spelen wij om 08.30 uit tegen Groote Lindt JO13-1. Tot zaterdag!