Rijsoord JO13-1 - Alblasserdam JO13-1 3-0

Verdiende overwinning voor JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 2 november 2019 stond de 5e competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen het nog ongeslagen Alblasserdam JO13-1 (12 punten uit 4 wedstrijden).

Donderdagavond kregen wij helaas te horen dat er geen scheidsrechter voor onze wedstrijd gevonden was maar gelukkig wilden zowel de vader van Sven (Sander) als de vader van Alejandro (Paolo) de fluit oppakken. Zo hebben wij trouwens helemaal geen klagen over hulp in ons team want we hebben ouders die willen vlaggen, we hebben ouders die willen sponsoren, we hebben ouders die bardiensten draaien en over het wassen wordt al helemaal niet geklaagd, ook al moet het binnen een dag.
Op het moment dat wij met de warming-up wilden beginnen, kwam het water met bakken uit de hemel waardoor wij even de tribune van het hoofdveld opzochten. Het gras van het B-veld was ondertussen een behoorlijke modderpoel geworden wat vooral de moeder van aanvoerder Sjoerd erg leuk vond.

Nog steeds zonder voetballer Sven maar wel met supporter Sven gingen wij om 10.30 uur van start onder leiding van scheidsrechter Sander en grensrechter Jan (bedankt weer mannen). Het beloofde een interessante wedstrijd te worden enerzijds vanwege de stand op de ranglijst maar anderzijds vanwege het spel van Alblasserdam die regelmatig fysiek en verbaal de grenzen opzoekt.

In de eerste tien minuten is het een beetje aftasten van beide kanten op het drassige veld. Na 11 minuten krijgen wij de eerste kans maar de poging van Lucas met links gaat over. Hierna heeft Daniel de bal voor het inschieten maar zijn rollertje gaat te zacht waardoor een verdediger nog redding kan brengen. Uit de daaropvolgende harde corner van Sjoerd kopt Wahkeem goed in maar ook deze bal wordt gered op de lijn. We komen toch op een 1-0 voorsprong door Daniel die goed oplet bij een voorzet van Koen die de keeper niet goed verwerkt. Niet lang daarna laat de keeper een vrije trap van Sjoerd door zijn handen glippen maar hij weet deze nog net voor de lijn te redden wat de meegelopen Matin bevestigt. Onze verdedigers Thijmen, Harm, Olaf, Goesie en Matin hebben de zaken goed op orde dus Alblasserdam wordt eigenlijk alleen gevaarlijk omdat Sem wat moeite heeft met de achterballen wat zeer opvallend is gezien de goede traptechniek van Sem.

In de rust moet Sem echt van shirt wisselen aangezien er een halve kuub modder aan zijn shirt zit. Voor de rest hebben wij de wedstrijd redelijk onder controle maar we zullen waakzaam moeten zijn voor o.a. de grote aanvoerder van Alblasserdam.

Net na rust is er direct een grote kans voor Wahkeem maar zowel zijn schot als de rebound wordt gehouden. De sfeer is inmiddels wat grimmiger geworden want Sjoerd wordt van achteren neer getrapt dus moet huilend van het veld. Op dat moment schuift Matin wat meer door waardoor hij met links de bal vanaf de rand 16 weet in te schieten: 2-0. Vervolgens is er een akkefietje met Wahkeem en zijn irritante tegenstander wat gelukkig door adequaat ingrijpen van Shams en zijn paraplu niet escaleert. In de slotminuten ranselt de doelman nog een vrije trap van Sjoerd uit de korte hoek en proberen ze Brent nog te raken maar daar is Brent gelukkig veel te sterk voor. Net voor het laatste fluitsignaal straft Koen balverlies van de keeper af waardoor de eindstand 0-3 wordt.

Een verdiende overwinning tegen een sterke tegenstander op een zeer zwaar veld en wederom de nul gehouden.

Na de wedstrijd regelen Joffrey en Corina een patatje en een drankje waarna de jongens zich gaan opmaken voor hun laatste penalty bokaal. Na een spannende strijd zijn het Olaf, Sjoerd, Koen en Sem die tweemaal weten te scoren. Vervolgens mist Koen de 3e penalty, Sjoerd de 5e penalty en Olaf de 6e penalty. Sem weet alles te scoren dus die zal ons gaan vertegenwoordigen aan het einde van het seizoen. Gefeliciteerd Sem.

Donderdag spelen wij om 18.30 uur de finale bij Bolnes om het Ridderkerks kampioenschap tegen RVVH JO13-1. Tot donderdag!