Pupil van de Week - Senne van Ooijen

Senne van Ooijen brengt geluk

RIJSOORD – Zaterdagmiddag 2 november stapte Senne van Ooijen met zijn ouders, broertje en twee vriendjes de bestuurskamer in. Hij maakte daar meteen kennis met de nieuwe trainer Marco van Rijn. Beiden zullen een gezonde spanning gevoeld hebben voor deze wedstrijd, maar daar was niets van te merken.

Senne had die ochtend met zijn team JO11-1 gelijk gespeeld. Hij schatte in dat het voor Rijsoord een lastige wedstrijd zou worden tegen Duno, die op de tweede plaats in de ranglijst van de hoofdklasse staat.

Onder luid gejuich ging Senne de kleedkamer in bij de mannen van Rijsoord 1. Daar hees hij zich in zijn tenue om vervolgens fanatiek mee te doen aan de warming up. Om half 3 ging hij met de wedstrijdbal in de hand richting middenstip. Senne verzorgde de toss en toen volgde zijn moment of fame. Moeiteloos liep hij langs de verdedigers van Duno en ging hij op zijn doel af. Achter het doel had het hele JO13-1 team zich opgesteld om Senne aan te moedigen. Onder luid gejuich passeerde hij de keeper en gaf hij het goede voorbeeld en het eerste doelpunt van die middag was een feit.

Vanaf de bank zag hij een spannende eerste helft, waarbij zijn Rijsoord door het oog van de naald kroop. In de rust heeft hij goed geluisterd naar de tactische bespreking. Vol vertrouwen ging hij weer richting de bank voor de tweede helft. Zoals dat soms gaat moest Senne naar de wc. Gelukkig stond hij met een sprong over het hek meteen aan de slootkant. Maar juist op dat moment scoorde Romain van Bruggen voor Rijsoord. Senne was nog net op tijd om mee te juichen en vertelde later dat hij overwoog om nog een keer aan de slootkant te gaan staan voor een tweede doelpunt.

Na een spannende eindfase zag Senne Rijsoord winnen. Een enorme ontlading bij het team en feestend liep Senne mee richting overkapping waar de trouwe supporters het feestje meevierden. In de kleedkamer ging het nog even door en zoals gebruikelijk werd ook Senne op tafel gezet om luidkeels het ‘Laat maar waaien…’ mee te zingen.

Terug in de bestuurskamer genoot Senne van een patatje, kreeg hij van Lydia zijn naam in chocoladeletters en uit handen van Marco van Rijn het felbegeerde certificaat en de bal met handtekeningen van alle spelers en technische staf. En zo kwam er een einde aan een onvergetelijke voetbalmiddag.

Senne, super leuk dat je er was!