Sliedrecht vrouwen 1 - Rijsoord vrouwen 1 2-1

Onnodige nederlaag Rijsoord Vrouwen

SLIEDRECHT – Na de nipte nederlaag van vorige week tegen IFC VR 2 (1-2) stond afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Sliedrecht VR 1 op het programma. Mede doordat de ziekenboeg nog steeds niet leeg is moesten de coaches Natasja Verschoor en Marianne Plomp weer aardig puzzelen uit een selectie van 12 speelsters. Met Demi Vrijman in het doel omdat Mariëlle Bode met een vingerblessure niet kon keepen (gelukkig kon zij wel als speelster meedoen) begon Rijsoord goed aan de wedstrijd en was Chantal Vogel al snel dichtbij de 0-1 maar het doelpunt bleef vooralsnog uit. Rijsoord besefte al snel dat er vandaag wat te halen was want Sliedrecht moest het initiatief duidelijk aan de Rijsoordsen laten. Het probleem was echter ook al snel duidelijk. Het scheppen van kansen was wel aanwezig maar de juiste afwerking ontbrak vandaag toch wel. Ondanks kansen voor Reneé Oomkens, die haar inzet gestopt zag worden, en Mariëlle Bode , die de bal ongelukkig raakte, bleef het nog 0-0. De grootste kans was er voor Chantal Vogel toen zij alleen doorbrak maar i.p.v. rustig de bal in de hoek te plaatsen schoot zij hard in waardoor de keepster van Sliedrecht alsnog kon redden. Aan de andere kant bleef de defensie prima, waarin o.l.v. Denise Barendregt goed werd verdedigd, prima overeind al moest Demi Vrijman nog een knappe redding in de slotfase verrichten om bij de rust een achterstand te voorkomen.

Kansen missen wordt alsnog fataal
Na de pauze bleef Rijsoord toch wel de betere ploeg met Shanisa Pinas nu als spits i.p.v. Nienke Lodder al moest Denise Barendregt in de pauze wel geblesseerd afhaken. Na tien minuten kwam Rijsoord toch verdiend op voorsprong toen Shanisa Pinas met een uitstekende dieptepass Chantal Vogel wegstuurde die nu wel beheerst voor de openingstreffer zorgde: 0-1. Sliedrecht moest nu wel komen en nadat Shanisa Pinas bijna de kruising vond maar de keepster op haar weg vond, moest aan de andere kant even later Demi Vrijman weer knap redden. Na 20 minuten kwam Sliedrecht toch op gelijke hoogte toen Reneé Oomkens van dichtbij een bal tegen haar hand kreeg geschoten die vervolgens met een ”strafschop” zwaar werd gestraft. Rijsoord was even wat aangeslagen en toen zes minuten later de defensie van Rijsoord even niet attent was kon Sliedrecht zelfs op 2-1 komen. In de slotfase, met nu Denise Barendregt in de punt van de aanval, zette Rijsoord alles op alles om alsnog de gelijkmaker op het bord te krijgen maar een flinke overtreding op Chantal Vogel in de zestien werd helaas weggewuifd waardoor het er niet meer in slaagde om de score te veranderen zodat wederom een 2-1 nederlaag een feit was. Een toch wel onnodige nederlaag na een wedstrijd waarin er genoeg kansen waren om de winst mee te nemen maar die helaas niet werden benut.

Volgende week een uitwedstrijd bij Almkerk VR 1 en hopelijk staat het vizier dan wel op scherp zodat dan ook een goed resultaat mogelijk is.