Bolnes JO13-1 - Rijsoord JO13-1 0-14

JO13-1 in finale Ridderkerktoernooi

RIDDERKERK – Donderdagavond 31 oktober 2019 stond de 2e wedstrijd om het Ridderkerks kampioenschap op het programma, uit tegen de gastheer: Bolnes JO13-1.

Bolnes speelt in de 4e klasse en is daarom op papier de gemakkelijkste tegenstander. Aan de andere kant is dat juist de moeilijkheid om geconcentreerd en simpel te voetballen tegen een ‘mindere’ tegenstander. Hier lag in de korte voorbereiding dus vooral de nadruk op. Zonder Sven (ziek) en Youri (etentje) gingen wij onder leiding van dezelfde scheidsrechter als vorige week en grensrechter Jan (bedankt weer) om 18.30 uur van start op het gras van het hoofdveld.

Met Thijmen als aanvoerder en Matin, Goesie en Alejandro in de eerste wissel is het vanaf het  fluitsignaal direct een schiettent maar de debuterende keeper van Bolnes redt erg veel ballen met zijn voeten. In de 11e minuut is het schot van Lucas vanaf de rand 16 hem echter te machtig: 0-1. Na 14 minuten schiet Brent op de paal maar na een mooie assist van Koen is het Quinten die de 0-2 binnen tikt bij de eerste paal. Hierna redt de keeper weer mooi op schoten van Matin en Lucas. Een schot van Brent weet de keeper ook te redden maar de rebound van Brent is onhoudbaar: 0-3. Net voor rust komen wij op 0-4 door Daniel die uit de draai met links weet te scoren na andermaal een goede voorzet van Koen.

In de rust nogmaals benadrukt dat je tegen deze tegenstander veel meer de bal moeten laten gaan, het veld breed moet houden en niet voor eigen succes moet gaan.
Dit hadden de jongens goed in hun oren geknoopt want net na rust komen wij op 0-5 door Koen die een afgeslagen corner van Sjoerd op zijn slof neemt. Een verkeerde uittrap wordt vervolgens goed opgepakt door Wahkeem die hem mooi in de rechterhoek krult: 0-6. In de spits was Alejandro niet heel erg succesvol maar als linksbuiten schiet hij beheerst de 0-7 binnen. Goesie gaat de laatste weken standaard mee bij corners om zich te positioneren op de rand 16 en nu kwam er eindelijk een bal goed voor zijn voeten: 0-8. Brent maakt de 0-9 door gewoon dwars door het centrum te lopen. Het is Alejandro die voor de dubbele cijfers zorgt uit een voorzet van wie anders dan Koen: 0-10. Sjoerd stond ondanks een aantal schoten nog niet op het scorebord maar via een individuele actie kan hij vrij voor de keeper komen: 0-11. Uit een goede afvallende bal van Daniel weet Sjoerd ook de 0-12 binnen te schieten. Uit een assist van Sjoerd maakt Brent zijn derde van de avond: 0-13. Na hands en een overtreding op Koen krijgen wij nog een penalty en gelukkig is Sjoerd zo sportief om deze te gunnen aan keeper Sem die hiermee zijn derde bal van de avond aanraakt maar wel scoort: 0-14.

Tweede helft zijn de jongens vol blijven gaan voor een zo hoog mogelijke score, niet zo leuk voor het sportieve Bolnes maar wel belangrijk vanwege het doelsaldo ten opzichte van RVVH. Het doelsaldo bleek na de wedstrijd van ondergeschikt belang omdat de wedstrijd RVVH tegen Slikkerveer niet is doorgegaan vanwege miscommunicatie aan de zijde van Slikkerveer waardoor de winst aan RVVH is toegewezen. Volgende week donderdag is daarom de finale RVVH – Rijsoord en de winnaar is Ridderkerks kampioen.

Zaterdag zullen we veel meer weerstand krijgen want dan spelen wij om 10.30 uur thuis tegen het nog ongeslagen Alblasserdam JO13-1. Tot zaterdag!