Degelijke overwinning voor JO13-1

RIJSOORD – Nog geen 36 uur na de sensationele overwinning op Slikkerveer stond de volgende (competitie) wedstrijd alweer op het programma en de wekker stond vroeg want we moesten weer ouderwets om 08.30 uur, uit bij Oranje Wit dit keer.

Inmiddels alweer de 10e wedstrijd van het seizoen. Thijmen was weer terug van vakantie dus wij misten alleen Sven die gelukkig wel kwam kijken samen met zijn vader. Youri kon er helaas niet bij zijn omdat zijn auto het op het laatste moment liet afweten.

Onder leiding van aanvoerder Olaf begonnen wij op het kunstgras van het hoofdveld aan de wedstrijd, beginnend met Sjoerd, Quinten en Thijmen in de wissel. Het was vooral zaak wie het eerste zijn slaap had verwerkt en dat leek Rijsoord te zijn want de eerste kans was voor Brent die zijn hoofd niet goed achter een strakke voorzet van Koen kon zetten. Na 7 minuten komen wij op een 0-1 voorsprong door Koen die een uitstekende dieptepass van eigen helft van Matin mooi afrondt. Koen is in de beginfase goed op dreef want hij heeft nogmaals een goede voorzet op Brent maar die is nog ongelukkig in de afronding. Na een kwartier krijgen wij een penalty omdat Koen onreglementair wordt neergelegd binnen de zestien. Vanaf 11 meter blijft de net ingevallen Sjoerd à la Jozef Kiprich heel koel en scoort beheerst de 0-2. We komen zelfs op 0-3 omdat Wahkeem alleen op de keeper af kan gaan, de keeper knap omspeelt en mooi de bal in het lege doel kan schieten. Zijn zevende goal alweer. Vervolgens hebben we meerdere kansen op doelpunten maar een individuele actie van Sjoerd verdwijnt via de keeper op de paal en schoten van Daniel en Wahkeem zijn te onzuiver.

In de rust hebben we vooral benadrukt dat we veel meer ballen aan elkaar moeten gunnen, als het zo makkelijk gaat als in de eerste helft, hebben onze jongens te veel de neiging om voor eigen succes te gaan waardoor de meeste acties stranden in schoonheid.

Over de tweede helft kunnen we redelijk kort zijn; jongens bleven hard werken maar de finesse ontbrak waarschijnlijk door de 0-3 voorsprong en wellicht nog de zware wedstrijd van afgelopen donderdag. Kansen waren er nog voldoende maar een kopbal van Lucas wordt van de lijn gehaald, een schot van Brent gaat voorlangs, een mooi schot van Matin wordt net zo mooi gered door de keeper, en schoten van Goesie en Koen gaan over.

Sem heeft echter vrijwel niets hoeven doen dus het blijft 0-3. Degelijke overwinning, nul gehouden maar voetballend kunnen we veel beter. In de kleedkamer werden wij verrast door chocolade van de ouders van Quinten. Joffrey bedankt weer voor het vlaggen.

Donderdagavond spelen wij om 18.30 uur de 2e wedstrijd om het Ridderkerks kampioenschap tegen Bolnes JO13-1. Tot donderdag!