Rijsoord JO13-1 - Slikkerveer JO13-1 3-2

JO13-1 3 punten door teamgeest en mentaliteit

RIJSOORD – Na de afgelasting van vorige week stond donderdagavond dan toch de eerste wedstrijd om het Ridderkerks kampioenschap op het programma bij gastheer Bolnes. Slikkerveer JO13-1 was de tegenstander, een ploeg die op hetzelfde 2e klasse niveau speelt maar dan in de Rotterdamse regio.

Het Ridderkerks kampioenschap leeft enorm bij de jongens omdat wij met F1 en met JO11-1 al tweemaal kampioen zijn geworden en omdat de jongens klasgenoten tegenkomen. Ditmaal was het Mitch een klasgenoot van Harm, Goesie en Sjoerd op de Leeronderneming.

Zonder de nog steeds niet fit zijnde Sven en vakantie vierende Thijmen gingen wij om 18.30 uur van start. Olaf & familie hadden hun plannen iets gewijzigd en ook Daniel had zijn onbeperkt spareribs eten vanwege zijn typdiploma uitgesteld om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Zegt iets over de mentaliteit van deze jongens.
Rijsoord en Slikkerveer zijn altijd nauw met elkaar verbonden wat ervoor zorgt dat een aantal supporters zoals good old Dirk Plaisier en de opa van Koen met een dubbel gevoel stonden te supporteren.

Onder leiding van aanvoerder Quinten die op een ongebruikelijke positie stond (rechtsback) begonnen wij matig aan de wedstrijd want na vier minuten kijken wij al tegen een 1-0 achterstand aan. Verdedigend staan we te veel naar elkaar te kijken waardoor Slikkerveer hiervan profiteert. De eerste inzet weet Sem nog te houden maar in tweede instantie weet ook Olaf de bal niet op de lijn te keren. Hierna krijgen wij wat meer grip op de wedstrijd wat tot uiting komt in een aantal mogelijkheden: een goal van Daniel wordt afgekeurd vanwege buitenspel en een goede combinatie tussen Sjoerd en Daniel resulteert in een schot van Daniel op de keeper. Ook een schot van Wahkeem na een combinatie met Matin gaat voorlangs.

Kort na rust krijgt Wahkeem een grote kans alleen voor het doel maar tot zijn eigen verbazing krijgt hij deze naast het doel geschoten. Na tien minuten lijkt Slikkerveer de wedstrijd in het slot te gooien na een aflevering comedy capers in onze verdediging: 2-0. De jongens weten echter snel de aansluittreffer te maken door een mooie vrije trap van Sjoerd: 2-1. Koen heeft de gelijkmaker op zijn slof maar schiet hard over. Ook Lucas onderscheidt zich op dat moment met een aantal goede acties. Slikkerveer blijft gevaarlijk in de tegenstoot maar met wat geluk en goed opletten van Sem blijft het spannend. In de 27e minuut weet Daniel de 2-2 binnen te tikken na een corner van Sjoerd. De jongens ruiken bloed en geven nog éénmaal alles. Koen begint aan een dribbel die alleen gestopt kon worden met een harde overtreding die veel pijn en tranen bij Koen bezorgde. Het bezorgde ons echter ook een vrije trap op de rand zestien en dit seizoen hebben wij absoluut een specialist in ons midden maar kan Sjoerd dit ook na een zware wedstrijd in de laatste minuut met een zekere mate van druk op zijn schouders. Het antwoord is volmondig JA. Met een mooie curve draait Sjoerd de bal in de linkerbovenhoek waarna er een orkaan van vreugde losbreekt in het veld. De scheidsrechter fluit vervolgens af waarna er nogmaals een feestje uitbreekt met als hoogtepunt het gezamenlijk zingen in de kleedkamer van “laat maar waaien, laat maar waaien, wij zijn de enige echte kraaien”.
Voetballend was het vandaag erg slordig maar qua teamgeest en mentaliteit waren we vandaag ijzersterk. Jan bedankt weer voor het vlaggen.

Zaterdag spelen wij om 08.30 uit tegen Oranje Wit JO13-2. Tot zaterdag!