Rijsoord Dames 1 - Sleeuwijk Dames 1 1-1

Strijdbaar Rijsoord Vrouwen pakken verdiend eerste punt

RIJSOORD – Voor de derde competitiewedstrijd kregen de Rijsoord-vrouwen afgelopen zaterdag bezoek van Sleeuwijk VR 2. Na twee nederlagen was het belangrijk om nu een goed resultaat te behalen. Pech daarbij was dat het moest gebeuren met een selectie van slechts 11 fitte speelsters. Door diverse redenen kon men geen beroep doen op Denise Barendregt, Shanisa Pinas, Eva van Buuren en Elise van der Kuil terwijl Daniela de Wilde voor nood plaats nam op de bank.

De openingsfase begon met kansen voor beide teams. Al in de 1e minuut een kansje voor Chantal Vogel en direct daarna een kans voor Sleeuwijk die echter door Mariëlle Bode uitstekend werd gered. Hoewel Sleeuwijk goed verzorgd voetbal van achteruit probeerde te spelen was het Rijsoord dat ook een prima eerste helft speelde met goed positiespel waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd werd. Terwijl de Rijsoord-defensie uitstekend functioneerde kregen de Rijsoordsen zelf ook mogelijkheden waarbij opviel dat de wisselwerking tussen Nienke Lodder en Chantal Vogel steeds beter gaat lopen en ook Demi Vrijman als balvast aanspeelpunt een uitstekende wedstrijd speelde. De beloning kwam tien minuten voor de rust toen Nienke Lodder met een prima dieptepass Demi Vrijman aanspeelde die vervolgens heel beheerst voor de 1-0 zorgde wat tevens de ruststand bleek te zijn.

Rijsoord houdt stand in 2e helft
Na de pauze een sterk aandringend Sleeuwijk dat probeerde de schade te repareren maar een met volle inzet strijdend Rijsoord wenste vooralsnog niet te buigen. Tactisch goed georganiseerd hield men stand en na een klein kwartier leek zelfs de 2-0 te gaan vallen toen Chantal Vogel, na een prima actie, alleen door kon breken maar een redding van de Sleeuwijk keepster voorkwam een grotere achterstand voor de gasten. Bij Rijsoord ging ook de conditie een woordje meespelen en doordat Sleeuwijk na de pauze enkele fitte speelsters  in had gebracht werd de druk steeds groter. Halverwege nog een uitstekende redding van Mariëlle Bode op een afstandsschot maar een kwartier voor het einde kwam dan toch de wel verdiende gelijkmaker. Hoewel Mariëlle Bode eerst nog prima redde was zij vervolgens kansloos op de rebound. De gasten probeerden hierna om alsnog de beslissing te forceren maar het bleef toch bij deze 1-1 eindstand na een wedstrijd o.l.v. een prima fluitende scheidsrechter Wim de Jong. Een groot compliment voor het spel en na de rust de getoonde strijdlust van de Rijsoord Vrouwen die vandaag geen zwakke plekken kenden.

Volgende week weer een thuiswedstrijd als IFC VR 2 op bezoek komt.
Aanvang: 12.30 uur