Rijsoord JO13-1 - VVGZ JO13-3 2-1

JO13-1 weer ronde verder in beker

RIJSOORD – Na overwinningen op IFC en Groote Lindt en een gelijkspel tegen Pelikaan was de bekerpoule overleefd, dus stond zaterdag 19 oktober 2019 de volgende bekerronde op het programma thuis tegen VVGZ JO13-3. Een ploeg die in de 3e klasse speelt maar niet onderschat mocht worden want ze hadden onze JO13-2 met 5-1 verslagen en ze stonden uiteraard niet voor niets in de volgende ronde.

Zonder Sven (ziek), Matin (weekendje weg), Harm (onbekend) en Quinten (uit logeren) maar gelukkig met Liam gingen wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld onder leiding van scheidsrechter Kees van Duijn Schouten en grensrechter Joffrey.

Aanvoerder Lucas en de rest van jongens hadden duidelijk in hun oren geprent dat ze de tegenstander niet mochten onderschatten en dat lieten ze vanaf de eerste minuut zien. In de eerste minuut was er direct een goede combinatie te zien tussen Wahkeem en Alejandro waarna de laatste een goed schot los liet maar die werd even zo goed gekeerd. Het tweede schot is van Sjoerd na een combinatie met Brent maar deze gaat net naast. Na zeven minuten brengt Koen de bal goed voor en deze komt uit de kluts voor Wahkeem zijn voeten en die aarzelt niet: 1-0 en reeds de 6e treffer van het seizoen van de pas 10-jarige Wahkeem. In deze periode speelt Daniel tactisch zeer sterk want als hij met zijn rug naar de goal staat, laat hij de ballen goed vallen op onze inkomende mensen. Ook Koen laat zien dat hij goed heeft opgelet op de trainingen want hij loopt elke keer goed breed weg waardoor hij in de diepte aanspeelbaar is. Schoten van Sjoerd (onderkant lat), Brent (keeper) en Wahkeem (naast) missen echter precisie en wat geluk. Toch komen we net voor rust op 2-0 door Koen die een rommelig moment afstraft en hard inschiet.

In de rust konden wij niet ontevreden want Sem heeft alleen drie terugspeelballen gehad. Enige kritiek is dat te veel spelers voor zichzelf gingen spelen wat niet onlogisch is als je veel sterker bent dan je directe tegenstander. We hebben echter benadrukt dat je met goed positiespel nog minimaal vijf goals kunt maken in de 2e helft.

In de tweede helft hadden we direct 3-0 kunnen maken want uit een snelle ingooi van Koen, zet Daniel de bal goed voor op Wahkeem maar zijn inzet gaat net naast. Hierna volgt er een lange bal van VVGZ die Olaf terugspeelt op de uitkomende Sem, in principe niets aan de hand maar Sem besluit om terug te gaan naar zijn doel waardoor de bal een prooi wordt voor de VVGZ-speler die de bal in de korte hoek schiet: 2-1. De jongens zijn gelukkig niet onder de indruk want de bal blijft heerlijk rondgaan waarbij ook Liam zeer verdienstelijk mee doet. Er zijn andermaal kansen voor Daniel maar die schiet met links naast en voor Wahkeem maar zijn bal belandt op de paal. Op het scorebord blijft het daardoor spannend maar in het veld is er van spanning geen sprake. Er is zelfs een VAR-moment want het is Sjoerd die een mooi afstandsschot loslaat die te machtig is voor de keeper want de bal stuitert over de lijn maar helaas ziet de scheidsrechter het niet. Na de wedstrijd geeft de keeper eerlijk aan dat de bal duidelijk over de lijn was geweest. Mooiste kans van de wedstrijd is voor Daniel: Koen wordt schitterend diep gestuurd door Sjoerd, voorzet van Koen is prima maar ik vermoed dat Daniel zijn ogen sloot op het moment van koppen waardoor hij de bal slechts schampt.

Het positiespel in de 2e helft was goed op orde waardoor wij zeker vijf goals hadden kunnen maken maar lat, paal, VAR en goed keeperswerk stonden dit in de weg. Zonder een viertal spelers echter gewoon de volgende bekerronde bereikt en ik vermoed dat de supporters zich vermaakt hebben.

Volgende week zaterdag spelen wij om 08.30 uit tegen Oranje Wit JO13-2. Tot zaterdag!