Rijsoord JO13-1 - De Alblas JO13-1 0-0

JO13-1 mooi gelijkspel tegen eersteklasser De Alblas

RIJSOORD – Zaterdag 12 oktober 2019 had de KNVB een vrij weekend in gedachte maar het zal voor de spelers en ouders geen verrassing zijn dat er een vriendschappelijke wedstrijd was gepland: thuis tegen de Alblas waar wij vorig seizoen de laatste wedstrijd met 3-1 van verloren en welke momenteel om de bovenste plaatsen meedoet in de 1e klasse. Leuk om te vermelden is dat de Alblas gecoacht wordt door één van mijn KNVB cursusgenoten (Rolf) van vorig seizoen.

Zonder de kwakkelende Sven maar met de net uit Houston teruggekeerde Ilmars als supporter begonnen wij in de miezer regen onder leiding van scheidsrechter Piet K. en grensrechter Jan om 10.30 uur op het kunstgras van het D-veld. In de mooie nieuwe tenues gesponsord door Lascentrum & Falco Lines begonnen wij onder leiding van aanvoerder Brent uitstekend aan de wedstrijd. Er was goed positiespel vanuit achteruit, steeds meer jongens hebben het overzicht en de rust om de bal naar een andere blauwe te spelen. Na mistasten van de keeper weet Brent het doel te vinden uit een pass van Koen maar deze wordt helaas afgefloten voor buitenspel. Niet lang daarna kreeg Koen de bal op een presenteerblaadje van de keeper maar in plaats van de bal breed te leggen op Daniel besloot hij voor eigen succes te gaan waardoor de keeper nog redding kon brengen. Sem deed helaas aan de andere kant exact hetzelfde maar lost het ook zelf op door een goede redding. Beide verdedigingen (o.a. met een prima spelende Olaf) hadden de zaken goed op orde waardoor wij met een 0-0 stand gingen rusten.

Zonder Youri die zelf moest voetballen beginnen wij aan de tweede helft en na een paar minuten wordt Wahkeem diep gespeeld door Matin maar zijn schot in de korte hoek is te gemakkelijk voor de keeper. Wahkeem zal af en toe een beetje moe worden van mijn coaching maar zodra hij ziet waar de ruimtes liggen op het veld, wordt hij met zijn snelheid en agressiviteit een gevaar voor elke tegenstander. De Alblas is iets sterker uit de rust gekomen en heeft wat meer de overhand. Ze krijgen ook de grootste kans van de wedstrijd maar voor open doel wordt er over de bal geschoten. Ook wij krijgen kansen, vooral via Koen over de rechterkant. Prima steekballen van Lucas en Sjoerd zorgen ervoor dat Koen aan de bak kan met zijn snelheid. Niet elke voorzet was even goed maar zijn laatste schot ging net voorlangs en had er ook zomaar in kunnen gaan. In de slotminuten zitten een aantal jongens aan het einde van hun Latijn maar toch komt Alejandro via een goede combinatie met Daniel alleen voor het doel maar iets te lang aarzelen zorgt ervoor dat de Alblas een schot kan voorkomen. Niet veel later fluit een prima leidende Piet Klootwijk voor het eindsignaal.

Vooral de eerste helft goed positiespel gezien, tweede helft hard gewerkt en uiteindelijk een terecht gelijkspel tegen de beste tegenstander van het seizoen wat niet gek is aangezien de Alblas met 6 punten uit 3 wedstrijden goed meedoet in de 1e klasse. De klasse waar wij graag na de winterstop in willen spelen.

Volgende week donderdag spelen wij om 18.30 uur tegen Slikkerveer op het sportpark van Bolnes voor het Ridderkerks kampioenschap. Tot donderdag!